Viimeistelykylvystä kuivunut uusi kaarrokeneuleeni on valmis! Enkä edes mokannut tuon viimeistelyn kanssa, kuten syksyllä Miniän Issikka-jumpperin kanssa kävi.

VillaUnelmia-neulesivustolta löysin tämän mieluiseni ohjeen. Vähän perus-Riddarin -tyylinen, mutta ehkä vähän keveämpi kuvio. Kaarroke on melkein koko ajan kolmella langalla rinnakkain neulottava, mutta silti varsin joutuisasti ja sujuvasti kulki. Tästäkin, kuten ihan ensimmäisestä (omasta) riddaristani, halusin vähän ohjepituutta pidemmän. Näin lämmittää lantion seutuakin, ja ohut tuulitakki mahtuu kunnolla alle.

Ja Lettlopista halusin tämän paidan neuloa. Se on islantilaislangoista suosikkini, ja siitä tulee just hyvä ulkoilupaita kevätladuille ja syksyn patikkapoluille. Tein vielä tavallista isomman koon (M), mutta ohjetta ohuemmilla puikolla (4), joten siitä tuli aika ”tiivis”. Lankojen värit: Tiili (9431), Pinkki (1412), Tummanharmaa (0058) ja pohjaväri on Vaaleanharmaa (0054).

Millehän sitä nyt alkais?

 

12 Comments

 1. Minäkin sain riddarin, kälyni kutoi sen lahjaksi. Kysyi kokoa ja katsoin ohjeesta L koon, jotta mahtuisi jotain allekin. No todella mahtuu, vaikka toppatakki. Uskaltaisinkohan kokeilla pientä pesussa kutistumista.

  1. Jos sinulla on L-koko, niin siihenhän mahdut vaikka makuupussissa!

   Ainakin perus-Riddarin ohjeessa koot on enemmänkin miesten kokoja ja naistenkin koot varsin reippaita. Sitten vielä jos käsiala ei ole kovin tiukkaa niin voi käydä kuten sinulle tai siis kälyllesi. Olenkin oppinut, että (koetilkku kannattaa tehdä ja) neulomaan mittojen mukaan: siis ympärysmitta, kainalo-helma ja ranne-kainalo.

   Ja joo, kyllä uskallat ja kannattaneekin kokeilla kutistamista, mutta älä laita koneeseen. Tee niin, että huljuttelet tovin kylmässä vedessä, sitten puristelet ”pyyhekuivaksi” ja sitten toviksi lämpimään veteen. Ja sitten kuivuriin. Siinähän ohjelman voi keskeyttää. Pari minuuttia kerrallaan ja sitten uudestaan jos tarve vaatii. Kosteana kuivumaan vaakaan ja muotoilet itsellesi sopivaksi. Ainakin yhden numeron verran saanet pienemmäksi. S- tai ehkä XS -koko ois tainnut olla sulle sopiva, jos mulle kerran mahtuu S lisäämällä pituuteen senttejä.

  1. Lettlopin värikartasta löytyy paljon ihania värejä. (PS. Ne Karjalan käkössukat on edelleen aloittamatta. 😀 )

  1. Kiitos MS. En ole kovinkaan nopea. Kolme viikkoa tähän meni, monia päiviä ilman että olisin puikkoihin koskenutkaan; mutta oli monia pitkiäkin iltoja yömyöhään kun istuskelin neulomassa. Lettlopista valmistuu aika hopusti. 🙂

 2. Kaunis ja värit miellyttävät erityisesti. Olen jostain syystä jättänyt kutomisen (neulomisen) lähes kokonaan. En vaan saa aikaiseksi. Olen kutonut useita sukkia, käsineitä, paitoja, villatakkeja jne, mutta nyt on joku stoppi. Parempia aikoja odotellessa!

  1. Luulenpa, että kun yhden kaarrokeneuleen aloitat (ehkä jollekin lapsenlapselle ensin?) niin kutomisjumi on mennyttä. Näihin addiktoituu aika helposti. Toisaalta eihän kaikkien tarvikaan neuloa. Tämä on just niitä juttuja, että voi tehdä vain jos tykkää tekemisestä.

 3. Aivan ihana! Minulle tuottaa vaikeuksia valita väreistä itselleni parhaiten sopivat vaihtoehdot. Lettlopin laajaa värivalikoimaa kun tutkailee niin vaikeeta on päättää mitä ottaisi.

  1. Kiitos, heini-susanna. Tykkään kyllä itsekin tästä kovasti.

   Auttaisiko valintapäätöstäsi jos vaikka Googlen kuvahaulla pinterestistä tai Facesta katselet valmiita hakusanaksi ”kaarrokeneule” ja ”Lettlopi”. Tai Instagramista #Lettlopi Noin minäkin värivalintoja olen miettinyt. Tai tee sekoitus omasta T-paita -pinostasi. Minulla siten tulee sininen, valkoinen, musta, pinkki, – niistäkin tulisi aika hyvä setti, jos vielä vaihtaisi mustan harmaaksi. 🙂

  1. Sinä olet hyvä monessa muussa: puutarhan hoidossa olet innostunut, osaava ja hyvä. Se ei taas ole mun juttu. No vähän, mutta vain vain vähän.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.