Tässä viikonlopussa on sellainen ”aattomeininki”, ootellessa, ”mitähän tekis” -fillis. Reissuun lähtö on vasta huomenna, sunnuntaina illansuussa, joten lukemista kohteesta, pakkaamista [poikkeuksellisen perusteellista ja varhain], pyöräilyä, kahden hengen päivällisiä tehden, . . .
Eilisellä piiiitkän pyörälenkin paluumatkalla Kauppahallista kalaa: päädyin kuhaan. Normi paisto voissa jauhoilla leivitettynä, oheen perunoita ja korvasienikastiketta sekä smetanatahnaa. Yksinkertaista, mutta oli ihan mahdottoman hyvää: raaka-aineet ratkaisivat!

Ja jälkkäriksi puolukkarahkaa! Näin pitkälle syksyyn piti mennä, että tein, vaikka tämä on mun lempparijälkiruoka. Opiskeluaikana, vegetaristivuosinani, kun anoppi toimitti meille ämpärillisen puolukoita joka syksy ja kun käytiin jopa itsekin niitä poimimassa tein tätä viikottain, ja niin paljon, että siitä riitti evääksi töihinkin.
Mutta taas eilen pahoittelin, että Valion rahkan koostumusta on tässä joku vuosi(kymmen?) sitten muutettu: siitä on tullut pehmeämpi, vähemmän hapan, mikä on minusta huono juttu. Silti: puolukkarahka (ehdottomasti ilman vaniljasokeria, aika vähän tavallista sokeria ja 1 dl kermaa vispattuna ja kaksi rahkaa on minun makuuni hyvä suhde.

Kalan seuraksi avasimme valkoviinin, jollainen hankittaneen toinenkin pullollinen, vaikka ei ihan edullinen olekaan. Stadt Krems Grüner Veltliner oli hintansa väärti, ja parempikin. Molemmat tykättiin oikeinkin paljon. Viini on täyteläinen, siinä oli luonnetta, makua, hedelmäinen, muttei raskas. Nimenomaan vaalealle kalalle oikein hyvä paritus.

Tänään sitten viikon liharuokapäivä: ibericopossun ulkofilettä pienet viipaleet kukkakaalimoussen ja salaatin sekä Chez Flon patongin kera. Mutta enemmän mainitsemisen arvoista on ”lounas”: kotimatkalla pyöräilylenkiltä kävin Oulun rautatieasemalle avatussa uudessa Huovisen leipomon kahvilassa. Kansallinen (myös Ruotsissa?) korvapuustipäivä vaati valitsemaan runsaasta vitriinistä puustin: ilahduin kun valikoimassa oli myös Pikku korvapuusti.

Kansallinen (myös Ruotsissa?) korvapuustipäivä vaati valitsemaan runsaasta vitriinistä puustin: ilahduin kun valikoimassa oli myös Pikku korvapuusti. Suolaistakin olisi ollut tarjolla, mutta tänään tuo oli just hyvä.

Hienoa, että aseman vanhaan (vanhin osa vuodelta 1885) rakennukseen on saatu sympaattinen, vanhan ajan tunnelmaa huokuva uusi kahvila. Toisessa päässä on uusi burgeripaikka. Vanhasta uutta!
Toinen ”vanhasta uutta” kohde testattiin torstaina: Tuirassa Lipporannantielle (ennen se oli Koskitietä), Hartaanrantaan vanhaan kaupungin varikkoon on syksyn aikana avattu kuntosali, pyöräkorjaamo ja Varikko Panimo!

Paikasta tuli jotenkin mieleen Tampere, jossa vanhoihin (Tampella, Finlayson etc.) teollisuuskiinteistöihin on avattu liiketiloja, museo- ja näyttelytiloja, ravintoloita, etc. Varikolla on lounasaikana listalla keitto ja salaattia, ja sitten aina pizzaa ja oman panimon tuotteita: olutta, lonkeroita ja limppariakin. Testasin mango-limelimpparin ja sehän olikin pizzalle oikein hyvä pari. Raikas ja hyvin vähäsokerinen. Panimon puolelle on iso ikkuna, josta voi seurata toimintaa, ja Varikolta on myös ”ulosmyyntiä” – pienestä myymälästä voi ostaa juomia, ja tietysti pizzoja saa kotipakettiin. Elävää musiikkiakin paikassa on kuulemma tarjolla joskus viikonloppuisin.
Pizzat eivät olleet liian suuria, niissä oli ohut pohja, juuston rasva ei lillunut pinnalla ja pizzataikina oli makoisaa, – jopa minä söin kaikki reunat. 🙂

Uudenlainen konsepti Oulun ravintolamaailmassa ja kyllä tällekin soisi menestystä ja pysyvyyttä.
PS. Jatkoin ARVONTA-AIKAA huomiselle klo 20 asti.