Tunturiin-4

Jos joku näillä sivuilla jätti sinuun jäljen, kerro.  Resepti tai reissuraportti, josta oli sinulle iloa tai hyötyä? Palaute olisi ilo! 

 • sähköpostiinkin voit kirjoitella: reija (at) satokangas.fi

77 Comments

 1. Moi!
  Tulin tänne sun sivuille hetkeksi kesken työpäivän virkistymään. Kuvat on hienoja, reseptit ihania ja matkajutut saa aikaan matkakuumetta. No tänään pääsen syömään kreikkalaista ruokaa, onneksi! Mukavaa kesää Reija!

 2. Hei Anita! Voin kyllä arvata että tähän aikaan lukukaudesta kaipaat virkistystä! Mahottoman mukava jos näiltä sivuilta sitä löytyi. Aurinkoista ja ihanaa kesää sinullekin! Ja levollista!

 3. Kiitokset jutuista ja kuvista Lapista. Ne toivat iloa ja lohtua aikana, jolloin ei enää ollut mahdollista tänne tulla. Blogisi ahkera lukija lähti viimeiselle vaellukselleen ja kanssa vaeltaja istuksii nyt yksikseen mökissä katsellen Hangasojan juoksua.

 4. Lähes naapuri, kiitokset vieraskirjamerkinnästä. Olen hieman hämmentynyt: ”blogini ahkera lukija lähtenyt viimeiselle matkalleen” – enkä edes häntä tuntenut. Enkä tiedä missä kohtaa Hangasojalla naapuruksia ollaan, mutta olen hyvilläni jos jutuista ja kuvista on ollut lohtua… Kovin hyvilläni olen.

  Ensi viikolla jo taas Hangasojan maisemissa. Ikävä on sinne.

 5. Hey! Ihana blog! I wish that I could learn to make mine so beautiful. Sinulla on lahja Jumalalta kirjoitus tyyliin, sanasi auttavat minun Suomen kielta paljon. Kiitos! Hauskaa kesaa sinulle. Odotan lisa kuvia ja yritan itsekin blogita…he..he.. Love, Leila

 6. Hei Leila, kiitokset kivasta viestistäsi. Mukava kun löysit tänne blogiini… Luulen, että tiedän, mistä sait vinkin. Mukavaa elokuuta ja ihania päiviä Sinullekin!

 7. Hei,

  huomasin Tori-lehdessä reseptin, joka oli lainattu sinun sivultasi ja vaikutti kiinnostavalta. Eli hernevuokaa ajattelin kokeilla joulupöytään. Mietin, että miten talvella saa tuoreita herneitä (kun jutussa mainittiin oman perheesi tekevän tätä joulupöytään), mutta täällä sivuilla mainitsetkin, että talvella tulee käyttää purkki- tai pakasteherneitä. Olisin tarkentavana kysymyksenä kysynytkin (jos kyseisen reseptin yksityiskohtia muistat), että kumman olet havainnut paremmaksi ja mikä on suunnilleen sopiva määrä tällaista hernettä (esim. deseinä), ja tuleeko pakastehernekin liottaa? Itse olen aika noviisi ruuanlaitossa muutenkin ja erityisesti herne- ja muut palkokasvit ovat vieraampia joten ajattelin tehdä näitä aloittelijan kysymyksiä, kun kerran vieraillekin olisi tarkoitus laatikkoa tarjota.
  Idea vaikuttaa tosi kivalta, syrjäyttää nyt bataattilaatikon sinä joulun kokeiluruokana 🙂 Kiitos jos ehdit/viitsit vastata!

 8. Huomenta Meri, Tori-lehti on siis ilmestynyt jo? Haastatteluni jälkeen toimitus päätti tehdä vielä sen reseptisivun ja totta puhuen en edes hoksannut tarkastaa ohjeiden sisältöä, vaikka vedoksen toki nähtäväksi sainkin.

  Mutta siis satavuotias hernevuoka? Talvella pakasteherneet parhaita; sellaisen 400 gramman pussillisen olen käyttänyt yhteen vuokaan. Ei niitä liotella tarvitse, sulattaa tietysti pitää. 🙂

  Täällä blogissa tuo herneuokajuttu löytyy täältä:

  http://www.satokangas.fi/blogi/2010/08/elokuun-ruokahaaste-satavuotias-hernevuoka/

  Makoisaa joulunodotusta sinulle!

 9. Kauniita nuo kuvasi Hangasojalta, tuli ikävä sinne. Itse menossa vasta pääsiäisenä. Sääli, että Kaunispään kaunis maisema muuttuu peruuttamattomasti, mikäli uusi kaava toteutuu ja rinteelle rakennetaan huipulle saakka.

 10. Kiitokset, lähes naapuri Hangasojalta. Siellä oli kyllä nyt ihan tavattoman kaunista, ja mikä parasta suurimman osan ajasta juuri sopivasti pakkasta, että tarkeni ulkona olla ja kuvailla.

  Maiseman rakentamista ei toivota. Ja varsinkin sen (valituskierroksella vielä olevan) korkean (12- vai peräti 16-kerrosta?) tornitalon rakentaminen keskelle Saariselkää pistää miettimään, että onko mitään järkeä?

  Levollista joulunaikaa kuitenkin toivottelen 🙂

 11. Hei Suvi! Minusta syrah sopii aina porolle. Joku uuden maailman (Australian) syrah…. Esim. Peter Lehman on hyvä merkki…

  http://www.alko.fi/tuotteet/fi/442837

  Ja onhan niitä vaikka ja kuinka. Toivottavasti löytyy passeli.

  Ai niin, ja tuolla viime viikon suosituksissani oleva Amauta sopii myös varmasti.

 12. Vähän erilaisia kuvia Lapista
  Netissä, osoitteessa paramotor.fi löytyy runsaasti ilmakuvia ympäri Suomen. Viime kesäkuun lopulta on kuvia heidän Lapin turneeltaan.

 13. Etelä-Afrikan matka häämöttää marraskuussa, matkakertomus on luettu tarkkaan, samanlaisesta matkasta on kyse, onko erityisiä vinkkejä? Muitakin sivuja olen katsellut, huikeita matkakertomuksia.

 14. Hei, Terhi! Hienolle matkalle olet lähdössä! Yksi meidän parhaista ikinä. Ainutlaatuinen. Matkakertomuksesta varmasti ne vinkit, mitä olisi antaa, olet löytänyt. Ehkä tärkeintä on nauttia joka hetkestä. Ja jos teillä on Riitta oppaana niin kaikki on paremmin kuin hyvin. Kerro terveisiä jos on.

  Matkakertomus-kuvasivut onkin tarkoitus olla iloksi, – mukava jos on.

  Antoisaa matkaa!

 15. Olin Osakassa viime talvena, ja minä, joka en myöskään juo olutta, pidin japanilaisesta oluesta. Se jotenkin sopi sikäläisiin ruokiin, varsinkin hiukan tulisemman makuisiin.

 16. Merikallio nimen ottivat neljä Hellmanin veljestä pohtiessaan Hailuodossa nimen vaihtamista. Hailuodossa oli leski, jonka sukunimi oli Merikallio. Pojat pitivät nimestä ja kysyvät leskeltä voivatko he käyttää sitä.

 17. Hei Reija,

  kun sinäkin olet paljon matkustellut, niin oletko käynyt Tiranassa. Ajattelin kerätä yhden uuden maan mun ”visited countries” kokoelmaan ja käydä Albaniassa tässä syksyllä. Pitää auttaa pakolaisia siellä, mistä ne lähtevät. Maa elää yhä enemmän turismista.

 18. Hei, enpä ole Tiranassa, enkä koko Albaniassa ole koskaan käynyt. Kesällä 1980 käytiin Jugoslaviassa, mutta silloin ei Albaniaan länsituristeja edes päästetty. Uuden maan saaminen alle 50 ”visited countries” -listaan meilläkin on tälle vuodelle vielä tavoitteena… 😉 Mutta se ei ole Albania.

 19. Valokuvasi on upeita .Voisitko entisiä ja uusia kuvia käyttää suru adressehin.Hautausmaa kuvat,kukat ym.Myyntiin kortti kauppaan.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.