Tämä blogi

Kirjoitan, siis olen.

Vuosikausia – vuosikymmeniä! – olen kirjoittanut arjestani, iloistani ja ahdistuksen öistäni, hulluista haaveistani ja menneistä matkoista, omista ja muiden tekemisistä. Ennen kirjoitin vain itselleni. Kirjoitin mustakantisiin ruutuvihkoihin, Moleskineihin, luonnoslehtiöihin, mutta jossain vaiheessa ryhdyin kirjoittamaan reissuista myös www-sivuille. Nyt kirjoitan myös blogiin.  WWW-sivustoni on edelleen ”se-parempi-julkaisufoorumi”. Blogi on enemmän tässä päivässä, enemmän tulevissa huomenissa kuin mietityissä menneissä. 

Kirjoitan tavallisesta arjesta ja tavattomista juhlista – kirjoitan juhlasta arjessa. Minun arkeeni – ja juhlaani –  kuuluvat perhe ja ruoka  – blogissa on siis reseptejä mutta myös perhe-elämän iloja ja kipupisteitä. Työ ja reissaaminen ovat olleet välillä juhlaa, välillä arkea. Niistäkin kirjoitan täällä.

Nykyisin kuvaan ilokseni ja vähän työksenikin. Liittelenkin juttuihin kuvia arjesta ja juhlasta, ruoasta ja reissuista.

Suloisessa sekamelskassa kaikkea tuulesta temmattua.

Ja kaikesta toivon kommentteja. Vain vuorovaikutuksessa voi oppia. Ja siihen vielä pyrin. Oppimiseen. Siihenkin.

 

 

_________________________________________________

 

Blogin nimi: TUULESTATEMMATTUA

Jokunen on kysellyt, että miksi ensin otin nimimerkikseni Tuulestatemmattu, ja sitten tämän blogini nimeksi Tuulestatemmattua? Syystä, että olen Aleksanteri Tuulen tyttärentytär. Tuulestatemmattu siis. Sisareni, joka luonnollisesti on myös Tuulesta, tosin kritikoi nimimerkin valintaa, ja väitti, ettei minua temmota. No ehkei sitten, mutta systerikin – joka osaa kirjoittaa! – myöntää, että juttuni ovat välillä ´tuulestatemmattuja´, joten edes blogin nimessä sen säilytin. Ja mökin nimi on sitten luonnollisesti Myötätuuli. 

Tuulen suku on asunut 1700-luvulta lähtien Koivistolla, sekä Tiurinsaaren Partialassa että meidän sukuhaara Koiviston saaren Ingerttilässä (kartta). Voisinko satunnaista 🙂 puheliaisuuttani selittää karjalaisilla sukujuurillani?

Karjalaan Tuulet lienevät tulleet 1200-luvulla Saksasta tai Ruotsissa. Merenkulkijoita, laivanvarustajia ja kauppiaita on suvussa sukupolvesta toiseen riittänyt. Siirtokarjalaisina koivistolaisia ja meitä heidän jälkeläisiään on ympäri Suomea, mutta virallinen uusi kotikunta oli Miehikkälä. Tuulen suku ei ole kovin suuri; ´Tuuli´ sukunimenä on tällä hetkellä yhteensä 210 suomalaisella.

 

5 kommenttia artikkeliin ”Tämä blogi”

 1. Tuulen tuivertamat terveiset koko poppoolle täältä Lammaslammen maisemista! Terveisin Hanskin Mari

  Vastaa
  • Mari!!
   Lämmin kiitos terveisistä.

   Pehtoori lähettää terveisiä uudelta vuodelta X : ”Jos kaikki rokkilaulajat olis kuin mä — ”

   Vastaa
  • Kiitos, Jonna. Minulla on kyllä menossa erittäin itsekriittinen vaihe kirjoittamiseni suhteen, mutta minä yritän. Vielä minä yritän. 🙂

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.