Hiljalleen hämärässä

Ylihuomenna on jouluaatto.

Siihen hieman yllättäen mieleeni humplahtaneeseen tietoon havahduin tänään aamuviideltä. Mutta ei, ei minulla mitään isompaa kiirettä tai tekemistä, ehkä se vaan tämä lapsen mieli, joka joulun alla herättelee varhain.

Aamun puuhailtuani kaikkea pientä rohkenin ulos, huolimatta että edelleen oli pakkasta reilustikin. (- 17 C).

Läntisellä taivaalla jo laskeva kuu ja purppurainen taivaanranta. Kun on luntakin, toisin kuin viime vuonna tähän aikaan, näytti melkein siltä kuin olisi Lapissa. Paitsi ettei mitään tuntureita – tietenkään.

Tämä kuvattuna (Oulun) Elban kärjestä.

Vastoin ennakko-oletuksia en palellutkaan, joten kävin Tuiran puolella toivottelemassa nousevan auringon tervetulleeksi. Ja se nousikin komeasti, melkein uhmakkaasti – oikein pilarin kera. Åströmin tehtaiden vanha vesitorni, nyk. Tietomaan torni, vieressä.

Kaupan kautta kotiin. Jouluruukku ja tähtipulla kokkailtava. (linkkien takana muitakin joulutarjottavia…)  Molemmat jo perinteisiä meidän jouluviikon juttuja: jouluruukku on tyttären(kin) mieliruoka, joten siksikin sitä. Hän kun tuli avokkinsa kanssa Ouluun iltakuuden junalla. J. majoittuu ainakin näin joulun tienoon vanhempiensa luona, Tyär täällä kotikotonaan. Huomenna mennään porukalla Jäälin mummulaan, ja sinnepä perinteisesti tähtipullan vien.

Meille on joulupäivinä (aatto -joulupäivä – tapaninpäivä) tulossa ruokapöytään vähintään kuusi henkeä enintään kahdeksan henkeä kerrallaan, joten ruokaa oltava aika lailla. Kovin paljoa en etukäteen taaskaan tee, mutta kyllä jääkaapit alkavat olla aika täynnä raaka-aineita. Kyllä nautin, kun on aikaa ja mahdollisuus hiljalleen valmistella. Nyt voi jo vaivihkaa laskeutua jouluun… Joulupukki on jo tulossa. Tai itse asiassa näyttää olevan jo Oulussa, Torinrannassa; ravintola Hugon patiolta bongasin jo reilu viikko sitten.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

*  * * 22 * * * 

4 kommenttia artikkeliin ”Hiljalleen hämärässä”

 1. Täällä aloitetaan yhteinen joulunvietto Koronan kotitestillä ja jos negatiiviselta näyttää, istutaan koko perheen voimin joulupöytään.

  Vastaa
  • Myös meidän Helsingin vieraat ovat jo testin tehneet, ja minä tälle aamulle. 🙂 Luoja suokoon, ettei ensi jouluna tarvitse enää tällaisia jouluvalmisteluja tehdä.

   Levollista ja leppoisaa joulunaikaa sinne!

   Vastaa
 2. Ihanalta kuulostaa teidän Joulunvietto!Meillä ei tänä Jouluna vieraita ollenkaan-ehkä ensi vuonna.
  Nyt nautimme kahdestaan savustettua poronpaistia ja kylmäsavulohta ym jouluherkkuja.
  Näin se Korona rajoittaa kaikkea Joulunviettoa.Ja turisteja kuitenkin kylä täynnä-saas nähdä,miltä tartunnat näyttää Joulun jälkeen…
  Hyvää ja Rauhallista Joulua Teille!Voikaa hyvin!

  Vastaa
  • Kahdestaankin voi nauttia joulusta ja sen herkuista. Hyvälle kuulostaa sekin. Levollista joulua ja kaikkea hyvää, terveyttä ensi vuoteen.

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.