Pimeitä hetkiä, ja valoa

Auringon kiertoakselin kallistuskulman muutos tapahtuu vuonna 2021 joulukuun 21. päivänä kello 17.59.
Se on talvipäivänseisaus.

Meille tuli tänään aamulla meidän oma luottosiivoojamme, joten lähdimme Pehtoorin kanssa pois alta. 🙂 Juhlallista tällainen. Ensin tahoillemme hoitelemaan jouluasioita ja sitten vielä lounaalle thaimaalaiseen.

Mutta ihan ensin lähdin napakasta pakkasesta (- 16 C) huolimatta jokivarteen kuvailemaan. Tuiranrantaan parkkeerasin Beetleni, ja vankasti pukeutuneena lähdin jalustan ja kameran kanssa tepastelemaan.

Talven pimeinkin päivä sai auringonnousun. Huomenna jo kolme minuuttia pidempi päivä.

Tänään olisi ollut myös kahvittelupäivä äidin luona, mutta eihän se sitten onnistunutkaan. Ehdin tehdä jopa koronapikatestin varuilta, ja pakata kakkua ja pullaa mukaan, ennen kuin lähdin kierrokselleni. Olen nyt pari viime kertaa ennen hoivakotiin menoa tehnyt testin. Ihan vaan varuilta, vaikka mitään koronaoireita ei ole ollutkaan.

Näin siksi, että ei äiti, eivätkä muutkaan hoivakodin asukkaat ole vielä saaneet kolmatta rokotetta, enkä ole vielä minäkään. Meillä Pehtoorin kanssa tulee edellisestä rokotuksesta 5 kk täyteen vasta joulupyhinä, joten aika on saatu vasta ensi viikolle. Ei hoivakodissa kyllä vaadita mitään pikatestejä tai koronapasseja, maskit toki, mutta turvallisemmalla mielellä menen, kun olen testannut ja FFP2-maskeja käytän. Huomenna on toivottavasti parempi päivä ja äiti saa kahvinsa ja joulukakkua.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 * * *  21 * * * 

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.