Nyt on posti sitten kulkenut erinomaisen nopeasti. Viime viikolla kirjepaketti Oulu-Kotka -välillä viipyi yhdeksän päivää, mutta perjantaina puolelta päivin Järvenpäähän postittamani paketti olikin tänään maanantaina alkuiltapäivällä perillä. Tytär sai toivomansa neuleen. Malli on sama kuin Pehtoorin paidassa: Linka Neumanin Alasuq.

Pehtoorilla on  Polar-versio lankana paksu Alafosslopi, mutta tässä on Lettlopi, siis se sama kuin kaikissa riddareissa, jotka olen neulonut. Värit Tytär valitsi itse, halusi ruskan sävyjä tähän toiseen paitaansa (ensimmäinen on kuulemma ”talvipaita”). Tässä värit tuhkanharmaa (0056), valkoinen (0051), mimosankeltainen (1703), granaattiomena  (1409) ja tiili (9431). Mie sitten sovittelin värit paikoilleen parhaaksi katsomallani tavalla.

Ja oikeastaan koko kaarroke (joka on melkein kaksi kertaa korkeampi kuin riddareissa tai monissa muissakaan malleissa) tuli tehtyä kahteen kertaan, on se sen verran haastava. Tai minä tumpelo. Purkuhommia oli siitä huolimatta, että Pehtoorin saman mallin paksumman version tein melkein kokonaan purkamatta. Mutta edelleen pidän tästä mallista hyvin paljon.

Islannin neuleista puheen ollen … monena kertana kun olen ollut ladulla riddari päällä. on tullut kohdattua yksi tai kaksi hiihtäjää samanmoinen paita yllään (enimmäkseen naisia, niin ja Luttojokivarressa ne koirat :D) ) ja melkein ääneen tervehdimme, ainakin hymyilemme ja pieni heilahdus sauvalla. Vähän niinkuin motoristit, karavaanarit, onnikkakuskit tervehtivät toisiaan tienpäällä. 🙂 Samaa heimoa ollaan.

Tänään neulontaharrastuksen, koronan laukaiseman neuloosin jatkumiselle luvattiin mahdollisuuksia ja toiveita jatkumisesta tulevaisuudessakin, sillä aloitin – lääkärin määräyksestä – fysioterapian olkapääni elvyttämiseksi. Kortisonipiikit ovat lähes vieneet kivut,  mutta ”sehän on vain tulipalon sammuttamista” sanoi sekä lääkäri että fyssari. Kumpikaan ei kieltänyt kutomista, molemmat kehottivat jatkamaan hiihtämistä ja totesivat, että liike on lääke, mutta on huolehdittava, että tämä lääke annostellaan oikein.

No nyt on sitten pitkäkestoinen kuntoutus aloitettu. Mikä tuntuu oikein hyvälle jutulle. Asiansa osaavalta ja mukavalta vaikutti tämä nuorehko mies, joka ei ollut millään muotoa tuomitseva tai motkottava, neuvoi ja ohjasi rauhassa ja huolella. Kyllä tämä tästä.

Apsu onkin jo tilannut itselleen paidan. 😀

10 Comments

 1. Kauniit värit Alasuqissa! Minullakin on ajatuksena kutoa tuo malli jossain vaiheessa ja ihan itselleni.

  1. Varmasti osaat, olen nähnyt ne sinun tyttärillesi kutomat pitkät kauniit villasukat ja monet villapaidat.
   Nämähän on melkein sinunkin värit?

 2. Tulin päistikkaa lukematta uusinta postaustasi, teen sen kun rauhoitun . Aivan ihanat värit ja malli! Meinasin alkaa kyselmään värien valinnasta, mutta sen verran sain itseni tasaantumaan että sittekin vilkaisin postausta ja sieltähän se vastaus selvisikin, että tytär valitsit värit ja sinä sommittelit minkä verran mitäkin tulet neuleeseen laittamaan.
  Tuo on mielenkiintoinen ja hauska huomio miten tuntemattomista ihmisistä voi tunnistaa kaltaisensa vaikka sanaakaan ei vaihdettaisi.

  1. Siis ajattelit, etteivät ole ”minun värini”? – Oikeassa olet, en olisi ainakaan itselleni noita valinnut. Ja hyvillään hän oli, kun eilen neuletta sovitteli.

   Odotan kun näet, millaisen paidan pojanpojalle aion tehdä! 😀

  1. Kiitos, Mari. Tein ihan Alasuq ohuen ohjeen mukaan, ja silloin kahta kuviolankojen ”pääväriä” tarvitaan 100 g = 2 kerää /väri ja kahta vain 50 g / 1 kerä väri. Lettlopista tulee lämmin, paljon kevyempi kuin Alafosslopista ja minun mielestäni paljon miellyttävämpi neuloa, toki hitaammin etenee, mutta eipä haitannut.

 3. Hei! Pakko varmistaa, että onko pääväri tosiaan tuhkanharmaa (0056), koska se näyttää niin vaalealta? Voisiko se olla vaalea tuhkanharmaa 0054? Tosi kaunis paita joka tapauksessa!

  1. Hei, Katriina. Tarkistin nyt langan värin lankakauppaan jättämästäni tilauslomakkeesta, ja kyllä se tosiaan on 0056. Varsinkin tuossa ulkokuvassa näyttää vaaleammalta kuin todellisuudessa onkaan.

 4. Hei, saanko kysyä, mikä koko tuossa tyttäresi puserossa on ja millä puikkokoolla neuloit sen? Aivan ihanat värit!

  1. Tämä Alasuq, joka on siis se ohuempi (Lettlopista neulottava) on kooltaan M. Ja tein sen Linka Neumanin ohjeen mukaisesti 3½-puikoilla. Paita on aika väljä tyttärelle, mutta sellaisen hän halusikin. Mahtuu alle kerrasto ja ohut tuulitakki.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.