Tuomaroimassa

Hyviä uutisia: Finnair korvaa 600 euroa (tai 800 eurolla lentoja) siitä Nagoyan lennon peruuntumisesta. Huonoja uutisia: kameran (sen Japanissa särkyneen 6D:n) korjauksen hinta-arvio on 400 – 500 euroa.

Tänään olen päässyt ensimmäistä kertaa elämässäni tuomaroimaan kokkikilpailuun …  Tänään pidettiin Oulun voutikunnassa The Jeunes Chefs Rotisseurs Competition 2017 (Nuorten kokkien) kisan karsintakilpailu. Kilpailijoita ei ollut kuin kaksi, ja he tekivät pääruoan, jonka pääraaka-aineena oli siika ja jälkiruoan, jonka pääraaka-aineena oli päärynä. Meitä oli neljä makutuomaria jakamassa ja maistelemassa annoksia, – minä ainoa amatööri, kolmella muulla vuosikymmenien kokemus kokkien kouluttajana tai ravintoloitsijana. Ja kuinka me olimmekaan yhtä mieltä melkein kaikista arvosteltavista seikoista: paljon niitä arvosteltavia kohtia kyllä onkin. Kisan voitti Oona Lyly, joka on luonnollisesti jo valmistunut kokiksi, hän työskentelee ravintola Hugossa ja suorittaa parhaillaan myös leipuri-kondiittorin tutkintoa.

Toinenkin kilpailijoista oli nuori nainen, – mukava niin. Miksihän Suomessakin näkyvimmät ja kilpailevimmat kokit ovat yleensä miehiä?

Kansallinen kisa järjestetään tammikuussa Oulussa koska hallitseva Suomen mestari on täältä. Niihin mittelöihin liittyen riittänee minullakin puuhaa. Ja mahtavaa on, että kisan jälkeinen palkintojenjakoillallinen, gaalaillallinen, on 1920-luku teemalla. Sekä ruoka että pukeutuminen on tuolta vuosikymmeneltä. Ehdotuksia miten pukeutuisin, mistä löytäisi vintage-kamppeita?

4 kommenttia artikkeliin ”Tuomaroimassa”

 1. Hyvä Oona! 🙂 Kv-koordinaattori toki toivoo, että tällä kertaa kisailu ei estä suunniteltua ulkomaan vaihtoa…

  Nyt kun olen tämän syksyn tuolla ”kokkikoulussa” työskennellyt, niin useamman kerran olen itsekin miettinyt vähän samaa. Motivoituneita ja innostuneita nuoria naisia kuitenkin tuntuu löytyvän. Mutta ehkäpä se on vain sukupolvikysymys, ja jatkossa heitäkin näkyy yhä enemmän.

  Vastaa
 2. Erja, heitäkö sinä olet luotsaamassa opinnoissaan, kv-asioissa? Enpäs tiennytkään, että näitä kokkioppilaitakin ohjaat.

  Vastaa
 3. Myllytullin ja Pikisaaren opiskelijoiden (ja henkilökunnan…) kv-asioita hoitelen. Mukavan sekalainen joukko siis kokeista vaatetukseen ja kauneudesta restaurointiin. 🙂 Kokkipuolen opiskelijat ovat itse asiassa ainakin tulevana kevätlukukautena selkeästi aktiivisin yksittäinen ala, mitä tulee ulkomaille lähtemiseen. Heidän ohjaukseen ja paperibyrokratiaan tulee siis työtunti jos toinen kulumaan. 😀

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.