Bonuspäivä, jota ei toivottu

Nousevan auringon maassa sunnuntaiaamu kaunis ja poutainen. Ensimmäisenä ajatuksena ”lähdetään kotiin ja ihana, että nähdään tytärtä kotimatkalla”. Reippaasti lähdimme aamiaiselle, jotta ollaan valmiina yhdeksältä lähtemään kentälle. Hissinovella vastaan tulleet salolaiset kyselivät, että jokos te tiedätte, että lento on peruttu. – Juksaatte, älkääpä höpöttäkö! Eivät höpöttäneet. Finnairin lento Nagoya – Helsinki (klo 11.55) peruttu!

Silti (!?) me lähdimme bussilla kohti lentokenttää. Liikennettä vähän, ja matka sujuu. Ollaan ajoissa. Ajoissa mihin? Lentokenttä onneksi mitä siistein, iso, paljon erilaisia palveluita, mm. kylpylä, hieno ´deck´, josta näki kentälle ja merelle, hyvä ilma olla siellä, monia, monia erilaisia kauppuja, tilaa istuskella ja kulkea. Koska emme saaneet vielä lippuja emmekä voineet mennä ”transit halliin” ja päästä ehkä loungeen, kuljeskelimme ja ostin Pehtoorille hienon (italialaisen 😉 ) repun joululahjaksi, – tosin käyttöön heti.

Kävimme kahvilassa tuhlaamassa Olympian matkatoimistolta saadut 1000 jenin (kympin) kupongit. Minäkin söin taas baakkelsia, hyvää olikin.

bangkok-3

Ja sitten iltapäivällä Pehtoori löysi ”liukuhihna-sushibaarin”. Lunch break! Sushiriisi ei täällä ole sellaista tiiviiksi pakattua kuten Suomessa usein tapaa olla. Ja merilevä on jotenkin raikkaampaa…

bangkok-4

Oli aikaa ja valikoimaa etsiä ensi kesän Kalaaseihin laadukasta sakea.

Saimme kuulla että Finnair ei ole selittänyt lennon perumisen syytä, paitsi että ´tekninen vika´. Ja saimme kuulla, että lennämme yöllä 00.30 Bangkokiin, josta lähdemme aamuyöllä Finnairin koneella Helsinkiin. Ouluun pääsystä ei ole vielä mitään tietoa.

bangkok-5

Ihan hurjan reipasta on meidän matkaporukka, tässäkin tilanteessa. Ja oli vain yritettävä olla coolina. Mitäpä muuta! Hitosti  vain harmittaa, että ei sitten päästäkään näkemään tyärtä kuten aie oli. Ja totta puhuen muutama muukin asia vaikeutuu ja harmittaa ihan hitosti.

Illaksi pääsimme lentokenttähotelliin yhden hengen kopperohuoneisiin, ja oli aika huilia, aie yrittää nukkua. Hah! Minähän en mitään päivällä osaa nukkua, kirjoittelen blokia, laittelen kuvia, tupisen nettiyhteyden heikkoutta, chattailen lasten kanssa, yritän päästä Finskin sivuille ja yrittää käyttää pisteitä (vrt. lento Sanghaista 5 vuotta sitten) ja upgreidata Bangkok – Helsinki –välin, mutta nope… Finnair ja Olympia eivät nyt oikein pelitä.

bangkok-7

Tämä matka jää kyllä mieleen, … Ainakin vuorokauden pidennys reissuun, ja se vuorokausi oleillaan lentokentillä ja lennoilla.

bangkok-6

Noh, tulettepahan saamaan raporttia myös Thai Airwaysista ja Finnairin uudesta A350 koneesta. Bangkokin kenttä tiedetäänkin kaoottiseksi, tai ainakin vajaa parikymmentä vuotta sitten se oli sellainen.

Mutta kuulumisiin, joskus, jossain vaiheessa….

3 kommenttia artikkeliin ”Bonuspäivä, jota ei toivottu”

  1. No voi että! On ollut niin mukava lukea matkapäivityksiäsi ja muistella menneitä, osittain tuttuja ja osittain uusia paikkoja. Harmi, että nyt loppuun sattui tällainen, ja ”sopivasti” Finnair Plus -palvelutkin neljä päivää poissa käytöstä… No, kunhan pääset taas kotiin ja kuviesi pariin, niin kotimatkan epäonni varmasti siirtyy taka-alalle, ja mukavat muistot ja kokemukset vievät voiton.

    Vastaa
  2. Täällä Bangkokin varhainen aamu. On vielä pimeää. Suomessa taitaa kello olla 00.jotain. Ensimmäinen rasti siis saavutettu!

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.