Ehkä joku on miettinytkin mihin minun henk.koht. Photo a Day -haasteeni on jäänyt. Tarkoitushan oli ottaa joka päivä haasteen kuva kännykällä, ja niiden kautta esitellä uuden kännykän (Sony 5Z Xperia) kameran toimintaa ja toimivuutta. Niinhän se oli tarkoitus. Ja viime viikon tiistaihin asti haastekuvia otinkin. Mutta. Tulinpa pudottaneeksi upouuden luurini Tuiran TK:n pihalle, ja kyllä, kyllä näytön lasi oli tuhannen palasina.

Vein rikkoontuneen puhelimen saman tien kauppaan, josta sen ostin, … ja myyjä sanoi ne pari ratkaisevaa lausetta, jotka ehkä kannattaa ottaa huomioon jos aikoo tuon muutoin, kolmen viikon kokemuksen jälkeen, hyvältä tuntuneen puhelimen ostaa. Myyjä sanoi: ”Tämä lähtee nyt huoltoon, ja sieltä sitten soittavat korjauksen kustannusarvion, että haluatko korjauksen tehdä….” Tuohan tarkoittaa, että korjaus on sietämättömän kallis. Eivät ole vielä soittaneet. Ja hän sanoi myös, että ”Näissä Soneissahan on tuo näyttö lasia, …. ” Mikä tarkoittaa sitä, että se särkyy helposti.

Siis jos olet samanlainen räppäkäpälä (kuten mieheni minua ystävällisesti aika ajoin tituleeraa) kuin minä, niin harkitse kahdesti, kannattaako Sonya ostaa. Muutoin olin siihen kyllä hyvin tyytyväinen, ja katsotaanhan kun se joskus sieltä huollosta palautuu, miten sen onnistun käsissäni pitämään.

Niisstä kuvahaasteissa oli yhtenä päivänä aiheena ”Gift”. Silloin otin puhelimella kuvan kirjasta, jonka ostin itselleni lahjaksi. Millähän lahjan ostamista perustelin? 😉 – En muista, mutta hyvä oppikirja tuo on. Olen täällä möksällä sitä ehtinyt lueskella, siinä olevia harjoituksia jo vähän tehdä.

DSC_0273

Nyt on kyllä isona ahdistuksena kun pitäisi saada etätehtävät kouluun palautetuksi. Luulen, että minulla on mittavimmat selitykset ikinä, sille, miksi tällä kertaa kuvat eivät ole lähelläkään sitä, mitä niiden toivoin olevan.

Mutta kuten olen jo aiemmin sanonut: en selittele. Ei se auta. Lupaan itselleni  – taas – yrittää ensi kerraksi enemmän.

2 Comments

  1. Outs, ehdinkin jo ihmetellä mitä Z5:lle tapahtui… 🙁 Melko rohkea heitto myyjältä Z5:n ”lasista”, ei se mitään perus ikkunalasia ole edes tuossa halvemmassa Compact-mallissa. 😀 Toisaalta eipä nuo kilpailijoidenkaan (Apple/Samsung) ”muovinäytöt” kestä asfaltille tiputtamista.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You might also enjoy: