Tänään on masentava päivä. Moni asia on mennyt huonosti, pieleen, surullisesti, rikki, koskien. Isoissa ja pienissä ympyröissä, lähellä ja kaukana. Liian paljon yhdelle päivälle. En tilittele enempää, vaan palaan eiliseen. Eiliseltä paremmalta päivältä on kuviakin.

Viikkohaasteen kuultuani ”otin kamerani ja kävin” eli lähdin käymään Automuseolla. Satunnaisesti siellä on tullut – lähinnä joidenkin historia-projektien – vuoksi käytyä, mutta kyllä siellä kannattaa käydä ihan siviilissäkin. Ja kunhan Aapeli vähän vielä kasvaa, lähdetään kimpassa katselemaan vanhoja hienoja autoja.

Siellä on vähän vaikea kuvata, kun autot ovat kovin lähekkäin ja köyden takana. ja katonrajassa olevat ikkunat – paitsi antavat mukavasti valoa – ovat myös häiritseviä valkoisia läikkiä. Ja rompetta on jos jonkinlaista pitkin nurkkia.

Automuseolla-6

Ja tässäkin kuvassa näkyy kuvaaja.

Automuseolla-5

Ranskalainen Pösö on jotenkin romanttinen.

Automuseolla

Automuseolla-4

Vuoden -30 Letukka on päässyt ennenkin kuviini: vappunahan näitä vanhoja automobiilija näkee Oulussa liikkeellä paljonkin.

Automuseolla-2

Vee kasi Foordi on yksi museossa olevista komein.

Automuseolla

Virtaviivaisiksi näitä ei voi kehua, mutta yksityiskohdatkin ovat hienoja.

Automuseolla-3

Rekisteri viittaisi siihen, että auto on yhdestoista Oulussa rekisteröity. Tämä on kuitenkin merkitty Oulun rekisteröintikirjaan kuudenneksi: Kuvernööri halusi autolleen kaksinumeroiden rekisterin.* Huhtikuussa 1920 rekisteröidyssä Hudson merkkisessä autossa oli 45 hevosvoimaa ja sen kuljettajana toimi, ei suinkaan kuvernööri itse, vaan poliisi Anselmi Kivimäki.

Kiehtovia menopelejä ovat nuo.

*(Lähde: Reijo Valta, Sata oululaista numerolaattaa. Oulun kaupungissa rekisteröidyt autot 1914 – 1922)

8 Comments

  1. Oi, kyllä vanhoissa autoissa oli tyyliä! 🙂 Ja tyylikkäistä ovat kuvatkin, turhaan selittelet kuvausolosuhteiden huonoutta!

  2. Vastaan täällä: Tuo kolmen reiän Buikki tulee noista kolmesta lokasuojassa olevasta ”reiästä”. Buickeja on kaiketi ollut myös neljällä reiällä, vielä muhkeampi piili.

  3. Jarin, sitruunakuvia riittää nyt yhtä paljon kuin saksia ja kelloja helmikuussa. 😉 Muutenkin olen koettanut keventää blogin ulkoasua. Kevättä kohti!

  4. Katri H., vanhat, tuunatut autot ovat ihania. Kuvausolosuhteiden vaikeus näkyy siinä, ettei kuvissa ole kokonaisia autoja. Keuloja, kylkiä, lamppuja. Haastesivulla on yksi kokonainen, jota olenkin photarissa siivonnut ihan reilulla kädellä.

  5. Kannatti käydä, henkilökohatisestikin tykkään vanhoista autoissa, kuvattavanina. Kokonaiset autot eivät aina se ainoa kuvakulma, yksityiskohdat ovat joskus kuin koruja. Tykkään! Ja toivon, että tilanne arkipäivässä on paranemaan päin.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.