Tuote-esittely vol. IV

Olen joskus vuosia sitten täällä postannut Tuote-esittelyjä Vol. 1 – 3 (KLIKS). Nyt on pitkästä aikaa tällaisia hyväksihavaittuja juttuja.

esite

Meillä on ollut kuukauden päivät Sodastream. Enää ei ole tarvinnut roudata kaupasta Novellea tms. Sitä kului nelisen isoa pullollista viikossa, ja lisäksi pari isoa Pepsi Maxia, jota join vain minä jonkinlaisena ”välipalajuomana” [lue: ihan turhana limpparin lipittämisenä]. Se vain on nyt ihan itsekseen jäänyt pois. Sodastreamilla olen näytepakkauksen verran koettanut tehdä ”Coke Zeroa”, – ei hyvä. Siis ei tarvita enää ollenkaan mitään colajuomaa. Pepsi Maxia vain silloin kun nuoripari tulee syömään.

Muutoin juodaan vain kuplavettä kotikoneella tehtynä. Ja hyvää on. Tulee paljon halvemmaksi, eikä tarvi kantaa kaupasta.

Sitten seuraava juttu on ananaspora! Vacuvin (linkin takana kuva uudenmallisesta porasta, meillä on tosi vanha): nettikauppojen lisäksi niitä on (ainakin ollut) Oulun Stockalla. Se avulla tuoreen ananaksen käyttö helpottuu ja lisääntyy.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Ananas on hyvää (unohda peltipurkkiananakset!), nestettäpoistavaa, kuituista,  täyttävää, vähäkalorista. Mutta voi siitä tehdä vähemmän vähäkalorisenkin version. Juhlajälkkäri syntyy näin:

UUNIANANAS 

kokonainen ananas/2 ruokailijaa
jäätelöä (parasta mitä tiedät)
2 munanvalkuaista
1 dl hienoa sokeria

Leikkaa anannaksesta hattu ja käytä ananasporaa. Pilko ananasviipaleet. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa tanakaksi vaahdoksi. Täytä ananas kerrostamalla jäätelöä ja ananasviipaleita.
Laita ananaksen päälle valkuaishuntu ja käytä kuumassa (250-asteisessa) uunissa niin että marenki kovettuu ja tummuu kauniisti.
Tarjoa heti.  (nyt ei ole uutta kuvaa mutta esim. täällä näet)

Seuraavakin juttu on syötävää. Samppanjaa ja jäätelöä! Samppanjajäätelöä: johan Magnum nyt herkun markkinoille lykkäsi! Olen syönyt jo kaksi! Söisin varmasti nytkin jos sellaisia olisi pakastimessa. Ei ole, – enkä osta. Ovat liian hyviä. Loogista, eikö? – Tiedän, että moni ymmärtää.

esite-3

Samasta syystä en osta chilisuklaatakaan, enkä persikka-irtiksiä, enkä jukurtti-cashew-pähkinöitä, enkä Ben & Jerry Greek Frozen Jogurttia. En myöskään osta kaappiin ”varalle” brie- tai Appenzeller-kimpaleita, en töihin keksipakettia, enkä käsilaukkuun tai reppuun ”verensokerin äkillisen alenemisen tarpeeseen” suklaapatukoita.  (Patikalla on eri juttu. ;))

Noiden ”varojen”, varmuuden vuoksi olevien herkkukätköjen, vierasvaraksi (kenelle enää tulee vieraita yllättäin niin, että pitäisi olla puoli kiloa brietä jääkaapissa ja/tai pari litraa umpikalorista jätskiä pakastimessa) hankittujen herkkujen kohtalo kyllä tiedetään! Syön pois ne! Ja sitten on morkkis, – paha ja paksu olo! Heikko on minun tahdonvoimani.

Vielä yksi vinkki: keittiöön kuuluu tämäkin eli iso yrttikori. Joulun kukka-asetelman tyhjennetty kori täyteen yrttimultaa ja siihen istutettuna kaupan pikkuruukkuyrttejä. Säilyvät ja myös kasvavat siten aika paljon paremmin kuin nuutumassa jääkaapissa tai ikkunalaudalla. Kesän tullen voi sitten siirtää suoraan parvekkeelle tai kasvimaalle. 

esite-2

Ja kuten olette jo huomanneet, paluu vanhaan blogiformaattiin on tapahtunut. Mihin vaikutuksensa oli tällä!

blogin ulkoasu -kysely

”Kyllä kansa tietää!” Kyselyn tulos on linjassa oman tuntumani kanssa, joten viikonpäivällisiin, kellonajallisiin, isokuvaisiin, alhaalla kommentoitaviin postauksiin ja kaksipalstaiseen, yksinkertaiseen, eleganttiin ! 😉 , tosin huonommin mobiileissa ja tableteissa skaalautuvaan, layoutiin on palattu. Olen päättänyt, ugh!

8 kommenttia artikkeliin ”Tuote-esittely vol. IV”

 1. Kiitos paluusta vanhaan; iltani sanasi ääressä oli taas kotoisampi kuin aikoihin!

  Tunnustan olevani 4.55 %:n painoarvolla vastaaja ”Muu”. Uskoin uuden formaatin jäävän pysyväksi, ja sen vuoksi – teeskennellen neutraalia suhtautumista – sopertelin vastaukseeni jotain aikaa vaativasta tottumisesta…

  Vastaa
 2. Sodastream on meilläkin hyväksi havaittu. Kuinka voikaan puolentoista litran kivennäisvesipullo tuntua kalliilta tuon ostoksen jälkeen? Tunnustan, minä vastasin kyselyyn, että kokeiluformaattisi oli parempi. Perusteena lähinnä tuo mobiililaitsoveltuvuus (vaikka tosiasiassa se ei ole ollenkaan huonoimmasta päästä tässäkään alustassa). Nyt tuli sellainen tunne, että kyllä tämä vaan on se oikea Tuulestatemmattu, kirjoittajansa näköinen.

  Vastaa
 3. Katri, juttelin eilen kampaajani kanssa verhoista: hän sanoi, että hän tarkkailee ihmisten kodeissa verhoja, koska ne hänen mielestään kertovat ihmisten sielunelämästä ja luenteesta paljon. [minä tarkkailen samassa mielessä kirjahyllyjä 🙂 ]

  Kommentistasi tuli mieleen, että kertookohan blogin ulkoasu sen pitäjästä ja tämän mielestä jotain? – Siis allekirjoittanut on harmaataustainen, leveähkö, yksinkertainen, melko pliisu? 😀

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.