Tänään arki on ollut juhlaa. Ihminen, joka on ollut arjessani vuodesta 1980 asti, on siirtymässä eläkkeelle. Töissä ja illallisella vietimme läksiäisjuhlaa. Meidän samurai-professori on työnsä tehnyt… Arjen juhla on nyt vietetty. Japani-menu Puistolassa … Arki voi olla juhlaa.
Päivällä kyyneleet olivat lähellä, tuntuivatkin. Illan selvisin kyynelehtimättä, ehkä hyvä ruoka auttoi… 😉 Illallisen menun olin tilannut ”Japani-twistillä”. Osa piti, osa ei. Päivänsankari, moniaita vuosia Japanissa asunut, piti. Sillä oli merkitystä.
Menu Junnelius
KasvisTemaki ja misokeittoa
Marieta Albariño, Martin Codax, Espanja 12 cl
***
Viskaalin tilan Limousin-pihvikarjan ylikypsää rintaa, chorizo-perunakakkua ja portviinikastiketta
Little James’ Basket Press, Rhone, Ranska 16cl
***
Vihreäteepannacotta
Moscato D’asti, Paolo Saracco, Italia 8 cl
Kuvakollaasin vasemman ylänurkan lime-juustopiirakka-räpellys ei todellakaan ollut ravintolan tuotos, vaan ihan allekirjoittaneen tekele oppiainekokouksen kahville. No ainakin sävytetty työpaikan kahvihuoneen kaitaliinaan. 🙂 Ei se pahaa ollut. Ohje on Valion uusien reseptien mukaan tehty.
Toinen ”lahjani” oli kun viime päivien illat, muutaman viikonlopun, olen koonnut kuva-kollaasijulistetta (liki 30 kuvaa julisteeseen), josta kehystin taulun kollegalle. Ja pitihän hän siitä. Kuvatutkija kun on. 🙂
Siispä nyt on vietetty toinen professorin läksiäisilta noin puolen vuoden sisällä. … vuoden vierivät. Nyt on käymässä niin, että minä olen pian virkaiältäni vanhin työpaikalla. Se EI kuulosta hyvälle.
Mutta yksi iso projekti ohi, ja suuntaan ajatukset kohti pohjoista. 🙂
Martin Codax sopii oikein hyvin läksiäisjuomaksi proffalle:viinitilan perustajat ja omistajat (ainakin muutama vuosi sitten, kun vierailin siellä), ovat Santiago de Compostelan yliopiston proffia 🙂
Kiitos, Taije! olisinpa tiennyt tuon! Olisi ollut pieni mukava lisä illassa… kerron myöhemmin muille. 😉