Reseptiviritelmiä siivouspäivänä

Siivouspäivä. Olemme tänään siivonneet, siivonneet kunnolla. Sellainenkin tuntuu mukavalle kun on tarpeeksi aikaa. Perushuoltoa muutenkin. Luonnollisesti. Perushuoltoa kodille, pihalle, kilpurille (voi hyvä tavaton miten siivoton eläin meillä asuukaan!!),  vaatteille, haudalle, puutarhalle, jääkaapille,  itselle, Juniorille (uusi makaronilaatikkoviritykseni maistui ilmiselvästi – liekö poika täällä poissaollessamme kuitenkaan syönyt kunnolla? Postailen joskus reseptin…).

Ja sitten: Tammisaaren Knipanilla söimme sunnuntaina alkuruoaksi Knipanin Skagen Toastin (katkarapuleivät muodossa jos toisessa ovat kestosuosikkejani) ja tässä oli uusi raikas maku.

Skagen Toast ilman majoneesia? Oma virityshän piti yrittää.

Siis alle paahdettu spelttipaahtoleipä, sipaisu meijerivoita, ja sitten: valuta jokiravunpyrstöt (400 g purkki, jossa noin puolet on rapuja), rouhi ruokalusikallinen fenkolinsiemeniä oikein hienoksi, sekoita ne (kevyt)ranskankerman (1 prk) kanssa, silppua sekaan yksi punasipuli. Lisää joukkoon ravunpyrstöt ja asettele keoksi paahtoleivälle. Koristele tillillä, sitruunaa ei välttämättä edes tarvi. En tiedä miten Knipanilla tekevät, meillä tehdään nyt näin. Ja hyvää oli. Siivouspäivän sapuskaksi oikein passeli ja helppo herkku. 🙂

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.