Autonvuokraus 

Mepä on vuokrattu auto! Kahdeksi päiväksi pieni Polo/Golf maksoi puolitoistasataa, vakuutuksineen. Muistanpa, kun viime vuonna Lombardian reissulle varattiin auto: toki se oli minibussi tai siis kahdeksan hengen tranportteri. Ja se oli koronan jälkeisessä Italiassa. Se maksoi ihan hirvittävän paljon. Tosin se oli kuudelle hengelle, ja sitä tarvittiin sitä kahdeksaksi päiväksi – nyt vain kahdeksi päiväksi kahdelle hengelle, eri maassa, pieni auto, mutta silti ero on valtava.

Tämä uusi vuokraus ei ole Italiassa, mutta se on meidän hotellin naapurikadulla olevasta pienestä autovuokraamosta.

Mehän varasimme jo tammikuussa matkan – aika pitkän suunnittelun, plus-miinus-taulukointien ja konsensuksen jälkeen päädyimme lähtemään Ranskaan: 40-vuotishääpäivämatka suuntautukoon kauniiseen ja maistuvaan Provenceen!

TEMA-matkojen aktiivilomissa oli monta meitä kiinnostavaa ja meitä kiehtovaa kohdetta ja asiaa. Päädyimme kesäkuun alun matkalle, jossa lennot olivat kyllä vähän vaikeat, tai siis olisi oltava Helsingissä yötä, mutta ajattelimme sentään sen kestävämme. Kuin myös jokapäiväisen pyöräilyn! Tarkoituksena oli pyöräillä viikko Provencessa kesäkuun alussa! Mistään ei tarvitsisi itse huolehtia, kunhan ajeltaisiin ryhmän mukana maisemasta toiseen, pikkukylistä eteläranskalaisiin kyliin ja kaupunkeihin. Välillä syötäisiin hyvin, käytäisiin viinitiloilla, liikuttaisiin ja taas näkisimme ja kokisimme lisää. Oltaisiin oikeasti keskellä paikallista elämää. Oppaan palvelut ja tarkoin valitut pysähtymispaikat valmiina.

MUTTA

Helmikuuun lopulla, maaliskuun alkupuolella aloin vähän huolestua siitä, että onko minusta sittenkään pyöräilemään 30 – 60 km päivässä vieraalla pyörällä seitsemänä päivänä peräkkäin ja vielä ryhmässä. Olkoonkin, että oli mahdollisuus vuokrata sähköavusteinen sykkeli. Matka ja pyöräily (semminkin kun ohjelmaan sisältyi paljon taukoja) eivät tuntuneet ollenkaan mahdottomalta haasteelta, mutta kun jo krooniseksi muuttunut olkapään kipu äityi huolettavaksi ja piti (ja pitää usein edelleen) öisin heräillä, aloin miettiä, että olisiko pyöräilyloma sittenkin enempi vähempi aikamoista sinnittelyä ja suorittamista, eikä lomailua ja nauttimista. Ja kun matkaviikolle sattui vielä yksi iso happeninki, iso mahdollinen kuvauskeikka, päädyttiin perumaan reissu.

Uutta kohdetta hakemaan

Vaihdettiin sitten kokonaan vapaalle. Hyvä on: liikkumista, pientä patikkaa, uintia ohjelmassa tullenee tälläkin lomalla olemaan!! Mutta myös hyvin syömistä, uniikkia asumista, lämpöä, raunioita, ihan vaan kaksistaan, jotain tuttua, jotain uutta, – ja meri!

Ajankohtakin oli vaihdettava. Lähdemme – jollei universumi toisin päätä! – kolmen viikon päästä (la 20.5.). Lennot ihan ideaalit = nopeat vaihdot Helsingissä, omatoimimatka, tosin majoitumme Finnairin sopimushotellissa (pieni boutique-hotelli),

Ollaan oltu siellä päin syksyllä 2017. Kuvakansiot täällä. Ja kyllähän tykättiin niin paljon, että jo silloin todettiin, että voitaisiin tulla uudestaan. Nyt sitten kaupunkilomalle, josta tarkoitus liikkua lähiseudulle.

Tällä kertaa ei ajella Splitistä Rivieralle, ei Makarskan Rivieralle, vaan jäädään Splitiin. Ihan keskelle Splitin historiallista keskustaa. Haaveena, aikeena, toiveena käydä saarilla, patikoimassa Krka´ssa, kulkea antiikin raunioilla, syödä hyvin, saada aurinkoa, lomailla yllin kyllin, ihan vaan kaksistaan, ei pyöräilyryhmää, ei suorituspaineita repaleisen olkapään kanssa, voidaan ihan muina turisteina tehdä mitä huvittaa ja mennä mihin huvittaa.

Miksikö tämä nyt ajankohtainen, miksi lomahaaveet juuri nyt eskaloituvat? – Siksi, että tänään on koko päivän satanut ihan mahdottomasti räntää ja ollut tasan yksi astetta lämmintä!

Kaikki on märkää ja harmaata. Kuin marraskuu! Mutta odottakaapas, kyllä on viikko 21 Oulussakin lämmintä! Niin se yleensä on, kun me ollaan jossain reissussa, lämpimässä. Mutta ihan sama. Tässä nyt vappu vietetään ja muuta pientä happeningia ja sitten …

Kaikki vinkit Spilitissä käyneiltä tervetulleita! Me on piipahdettu siellä kesällä 1981, ja sitten lennetty lentokentälle ja lentokentältä 2017, mutta kaupunki ja lähitienoot kokematta. Ravintolasuosituksia, päiväretket saarille, patikkapolkuja lähellä? —

2 Comments

  1. Ihana matka varmasti tulossa teille! Kroatia on ollut yksi toivekohde itselleni ja meillä oli matka varattu syksylle 2020, mutta korona -pahus- perui sen. Olisimme menneet bussilla Euroopan halki eli nähtävää olisi ollut.

    1. Ehkä koronan peruma reissu teille joskus korvautuu – tavalla tai toisella. Toivottavasti. Ja tervetuloa virtuaalireissulle kolmen viikon päästä: koetan välittää maisemia ja tunnelmia liki reaaliaikaisesti kuten tapana on ollut…. 🙂 Niin ja hyvää Vappua. Lounais-Suomessa sää mitä ilmeisemmin parempi kuin meillä nyt.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You might also enjoy: