Ouluun on saatu italialainen taverna!
Italica Taberna on Rotuaarilla, ihan pallon vieressä.

Tämän avaamisesta on ollut juttua pitkin kevättä, ja se on ollut nyt pari viikkoa auki. Systerin nimpparit (maanantaiset) päätimme viettää siellä. Meidän vuoro Pehtoorin kanssa tarjota yhteinen päivällinen.

Joten luonnollisesti me kolme Italia-friikkiä halusimme tutustua uuteen tavernaan. Eikä niinkään sen kahvila-konditoriaan, vaan halusimme syödä (melkein) kuten Italiassa: primo, secondi ja dolce. Minun valintani oli tällainen:

Gambrini con cuscus
Tagliatelli con pesto e liquirizia (pastaa ja lakua! – perfetto!)
Pavlova con frutta

Jokainen annos erilaisella näyttävällä lautasellaan…

Tagliatellea ja lakua!
Dolce!
Pehtoorin ja sisaren alkuruoka oli tällainen.
*   *  *

Ruokalistalla on tuttuja italialaisia antipastoja, pastaa, myös joku liha ja kala-annos näytti olevan, muutama jälkkkäri. Pehtoori ja sisar söivät rapean täytetyn leivoksen, minusta näytti isolta lehtevältä vaniljakastikkeella ja kirsikalla täytetyltä herkulta. Maistoin sitäkin, hyvää oli, mutta pavlovani hedelmineen maistui minusta paremmalta. 😀

Lisäksi on mainittava hyvä, rauhallinen, sujuva palvelu (italialainen pariskunta kaksin hoitaa kaiken) ja tunnelma, kauniit astiat, hyvä viini, miellyttävästi ”erilainen” sisustus.

Taverna on bistro, mutta myös konditoria ja kahvila. Molto bene!

Meillä oli pöytä varattuna, ehkä näin hyytävän kylmänä torstaina ei olisi tarvinnut, mutta ei haitannutkaan. Koko ajan pikkuisessa bistrossa kulki väkeä: syömässä tai ”vain” konditoriatuotteista nauttimassa. Konsepti on siis vähän poikkeuksellinen Suomessa. Se ja sama. Me aiomme ehdottomasti mennä toistekin.

Nettisivuja ei vielä ole, vain Facebook, mutta ne ovat kuulemma tulossa.

2 Comments

  1. Tänään Tagliatelle Bolognese-kastikkeella, ja jälkkäriksi Tiramisu, pienellä terassilla istuen. Erittäin hyvää…

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You might also enjoy: