Mies tuli vuonolta näyttäen huonolta norjalaispaitoineen,Poljennon rennon ja hennon John Lennon loi viehätystaitoineen.
– –

Noinhan se Juicen ”Norjalainen villapaita” -laulu menee… Nyt on miehellä uusi norjalainen villapaita, mutta eipä tuo silti huonolta näytä.

 

Malli on Linka Neumannin Alasuq-Polar, jonka ohje on ilmaiseksi ladattavissa Ravelry-yhteisön sivulta. Minulla on Neumannin kirjakin, jossa on tästä mallista myös ohuempi versio. Moniin norjalaisiin malleihin käytetään islantilaisia lankoja, niin tähänkin.

Perheen riddarit tein Lettlopi-langoista, oman Vetur-neuleeni Plötylopista ja nyt halusin kokeilla paksua kutospuikoilla neulottavaa Alafosslopia.

Tuleehan sillä ihan eri vauhdilla valmista kuin ohuemmalla Lettlopilla, mutta en silti ihastunut lankaan. Tässä mallissa on aika paljon kolmella langalla yhtä aikaa neulomista, ja kaarrokevaiheessa puseron tekele on jo melko raskas käännellä ja puikot on niin paksut pötikät, että sekin hidastaa. Ennen viimeistelypesua ja tasokuivausta neule on melkoista möpelikköä. Minun käsialani on aika tiukka, ja tämän langan kanssa silmukat tahtoivat paikoin upota.

Värit valitsin mielessäni Saariselän tunturit ruskan hehkussa: riekonmarjat, vaivaiskoivut ja tupasvillat ovat puserossa. Nyt en enää ole ihan täysin tyytyväinen tapaani yhdistellä niitä, mutta kyllä tästä Pehtoorille loppusyksyn iltoihin ja talven lumitöihin kelvollinen mökkipusero tuli. Sisäkäyttöön Alafosslopi-paidoista ei edes sähkönsäästöaikojen alennetuissa lämpötiloissa ole.  Sopii hyvin ulkokäyttöön takin sijaan, eikä kahise, on lämmin ja pitää kosteutta.

Värit ovat suklaanruskea (0867), onnellinen punainen (0047), beessi/kaura (0085), kullankeltainen (9964) ja valkoinen (0051). 

~~~~~~~~~~~~

PS. Eilisessä postauksessa ollut kysely toimii nyt, joten annan sen ponnahdella esiin vielä tämän illan; katsellaan huomenissa äänestyksen tulos.

8 Comments

    1. Malli on minusta todella kaunis – erilainen kuin islantilaiset, mutta kauniita ovat norjalaisetkin villapaidat. Tästä saa niin monenlaisia – värejä ja lankoja vaihtelemalla.

      Ks. esim. tästä

    1. Kiitos! Tämä on melko ”jykevä”, malliltaan, langoiltaan, väreiltään. Mutta mökkipihahommiin hyvinkin hyvä, luulen niin.

  1. Kyllä Pehtoorin kelpaa! Värit sointuu niin kauniisti toisiinsa. Siinä voi olla ruska-aikana näkökyky koetuksella, että pystyy erottamaan puolisonsa syksyisestä Lapin ruskan väreistä.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.