Kertakaikkisen kevättouhupäivä! Aina tähän asti että rupes satamaan räntää! Argh.

Aamupäivällä oli kaunis auringonpaiste, aika lämmintäkin. Uusia reittejä löysin. Tyhjän keskustan kaduilla on alakuloista, siis pois sieltä.

 

Maikkulassa, Kastellissa, Iinatissa, Oulunsuussa kiertelin pikkuteitä, ajelin jokirantaan penkille juomaan matkakahvin. Tietysti ikävä viime kesänä löytämiäni pieniä mukavia kahviloita, joissa voi pyörälenkillä piipahtaa, vaikka en vielä mitään pitkiä lenkkejä ole tehnytkään eikä siten ole lounas- tms. kahville ja pullalle tai croissantille ole ollutkaan tarvetta.

Ostin viime viikolla uuden termosmukin, joten kahviloiden kiinni olo ei ihan hirveä ongelma ole. Mutta: kyllä olen poikkeusajan aamupäiväulkoilujen aikana kaivannut avoinna olevaa uimahallia ja kirjastoa, – kyllä, juuri siksi, että niissä on (ollut) avoimet, ilmaiset, julkiset WC:t. Näistä vessajutuistahan  on ollut joskus aiemminkin puhetta. 😉 . Nyt kun ei ole kahviloitakaan auki, niiin… Ei ole koronan ”isossa kuvassa” juttu eikä mikään, mutta pieni haitta minun arjessani kuitenkin.

Kotosalla sitten siivousta ja sapuskaa sekä yrttikylvö istutusruukkuihin. Ehkä vähän myöhässä, mutta nyt tehty. Ja toinen juttu, joka on ollut ”vireillä” useamman vuoden, mutta vasta NYT sain asian etenemään! Tyttären huoneessa, nykyisessä studio(rompe)/vierashuoneessa on pieni kappaverho, joka on ollut siellä nyt 14 vuotta. Sen jälkeen huone on sisustettu kokonaan uudelleen, osin tapiseerattukin, mutta vasta tänään sain otetuksi mitat ja otin yhteyttä Decoraan (josta meidän ”sisustukset” on enimmäkseen hankittu). Minähän en verhoja(kaan), en edes kappoja ompele, joten ammattilaiselta tilasin. Että on sankari olo moisesta tarmokkuudesta.

Nyt voin siirtyä takkahuoneeseen, syömään jätskiä, kuuntelemaan Pukijaa ja kutomaan. Olisivatkohan nämä jo viimeiset ”koronavillasukat”? Seuraavaksi voisin siirtyä neulomaan vaikka puuvillapuseroa kesäksi?

2 Comments

  1. Tuosta yleisten wessojen puutteesta tuli mieleen serkkutytön pienenä veljelleen sanoma lausahdus, että on se teillä pojilla helppoa, kun on tuollanen lipputanko, jolla voi pissata. Kieltämättä tarvitsee vain etsiä hieman suojaisampi paikka ja heittää vedet.
    Nimimerkillä: sukuvika on se kun suksi ei luista:)

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.