Pakkasesta huolimatta kaikki hyvin

Kuusi tuntia valkoisessa pitsimaisemassa kotipihasta mökkipihaan. Sula tie melkein koko matkan! Sula – tammikuussa.

Sininen taivas, metsät, vesistöt, pellot, penkat ja puut valkoisen pehmeän lumen peittämiä. Niin kaunista.

En muista, että milloinkaan ennen, kaikkina täällä kuljettuina vuosikymmeninä, olisi koko matkan ollut sellainen keli kuin tänään.

Peurasuvannossa kolmen minuutin kuvaustauko, muut kuvat ”lennosta” ja – ensimmäisiä kotipihalla otettuja lukuunottamatta – kaikki ovat vasta Rovaniemen jälkeen. Sinne astihan on mun huki aina ajella. Ihan silkkaa iloa oli tänään olla ratissa.

Liki kyynelsilmin katselin kauneutta, mietin, miten hyvä elämä onkaan. Että meillä on mahdollisuus ajella mökille, että sellainen on. Että me voidaan. Että me.

Siis räpsin kuvia Roi-Hangasoja välillä – runsaasti. Ja tein niistä kansion juurikaan käsittelemättä, – au naturel. Lähde nojatuolimatkalle kohti Saariselkää… Tai siis Hangasojaa. Pakkaslukemat  matkan aikana kaksinkertaistuivat: -15 C lähtiessä, -30 C  mökkipihassa.

Kunhan saimme vähäiset tavaramme ja runsaahkot ruokatarpeet purettua ja mökin ”käynnistettyä”, lähdimme lumitöihin. Eikä palellut. Avainsana on kerrospukeutuminen: merinovillaa, villa-silkkiä, villaa, untuvaa, toppaa, vinkkelit ja kaikkein olennaisinta on se, mitä on käsissä: lapio, kola tai harja sekä lasten isälleen antamat untuvarukkaset, joita sain kokeilla. Ei palellut. Nyt on juhlaa istua takkatulen ääressä. Olla mökillä. Olla.

BTW: Nyt on jo -35 C.

Niin ja kutsua teidät mukaan ajomatkalle Rovaniemi – Hangasoja. (Ja huom: ovat räpsyjä vauhdista… ) Kuvan oikean reunan nuolella voit ”ajella” eteenpäin.

 

 

 

7 kommenttia artikkeliin ”Pakkasesta huolimatta kaikki hyvin”

 1. Olipas mukava matka! Tuttuja paikkoja eli on siellä tullut ajeltua kun näin mieleen muistuu.
  Kirjoitus oli myös mukavaa luettavaa etenkin kun juuri eilen ajatukset kulkivat samoja latuja. Vaikka eilinen mökki matka kesti vain pihan toiselle puolelle kävelyn ajan. Siinä matkan varrella olisi kuvattavaa ollut ehkä merkilliseti vinossa olevan lumiukon verran. Taidankin sen tänään kuvata jos se vielä sinnittelee ja laitan sitten fb:iin. Niin ja pakkasta täällä ei (onneksi minun mielestäni) ole kuin -3,2 juuri nyt klo 6.47. Lumitöitä on täälläkin tiedossa ei lumisateesta vaan tuulesta johtuen. Sanomalehtikään ei ollut vielä tullut…
  Oikein ihanaa mäkkeilyä Teille!

  Vastaa
  • Kiva kun olit virtuaalikyydissä. 🙂

   Täällä pakkanen pysyy kireänä, mutta nauttikaapas te siellä pikkupakkasesta, ja lumiukosta.

   Vastaa
 2. Ihana matka,toi monet muistot mieleen. Vuosikymmenet on reissattu sinne ,ympäri Lappia, kesät talvet syksyt keväät. Nyt moneen vuoteen ei olla päästy Posiota ja Rovaniemeä ylemmäs. Kyllä pakkanen on asennekysymys,ja pukemisasia,olet oikeassa.Kaunista on!

  Vastaa
  • Kyllä tänne ”ylös” on aika pitkä matka, joskus tuntuu lyhemmältä joskus pidemmältä. Ja aina perille päästyä matkan arvoiselta. 😉

   Vastaa
   • Hiiret voisivat kyllä olla mielissään. Kustannussyistä ei nyt niille moista tarjota. Kiitos kuitenkin tarjouksesta

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.