Tunturissa ei palella

Aamusella olimme kymmeneltä pihalla ja mietimme, mille alettaisiin. Oli vain todettava, että on KYLMÄ. (- 31 C näytti terassin iso mittari). Hiihtämään ei, mäkeen ei. Lumitöitä olisi vielä, – lumilinko lämpenemään. Pehtoori päätti jäädä pihahommiin. Minä lähdin kauppaan ja ”käyn Kaunispäällä, jos tarkenisin kuvailla vähän”.

Ajoin Partio-Aitan kautta ja olisin ostanut itselleni samanlaiset hanskat kuin Pehtoorilla, mutta niitä ei ollut, joten ostin kertakäyttölämmittimiä. Ne on kyllä hyviä nekin. Hyvin tarkenin koko kylmän päivän.

Ajoin Kaunispäälle, ja siellä puolisen tuntia kuljettuani mietin, että eipä niin kylmä olekaan, – olinhan kyllä kuin inuitti pakattuna moniin vaatekerroksiin, melkein pallo! Mutta tunturissa olikin lämpimämpi (-20 C) kuin alhaalla. Eikä tuullut yhtään. Hyvä oli kameran ja jalustan kanssa hangissa ja tunturin laella kulkea.

Puolelta päivin Kuukkelin kautta mökille: kuvien purkua, lämmittelyä, voileipä, kahvia. Ja sitten kohti Kakslauttasta ja Kiilopäätä. Vinkkelipatikka! En suinkaan noussut huipulle, mutta sen verran korkealle tunturin kuvetta, että lämmin ehti tulla. Ja muistikortti kamerassa lähes täyttyä.

Parin tunnin kulkemisen jälkeen mökille, jossa tiesin rantasaunan odottavan.

Kaunispään rinteiltä aamulla.

Huipulta.

Kaunispäältä.

Kakslauttanen.

Vinkkelipatikalta palatessa. Kiilopää.

Kiilopää.

 

Ja sitten eiliseltä yksi kuva. Sattuipa niin, että puhelimessa oleva Aurora-apsi hälytteli juuri kun olin istahtahtunut kirjan kanssa takkatulen ääreen: olisi ehkä revontulia lähitienoolla. Ja pikkuisen vaivaantuneena ”pitäisköhän käydä katsomassa”? – Ja kyllä, taivas vihreänä. Ei muuta kuin kerroksia ylle, kamera ja jalusta mukaan ja pihalle (- 35 C!!!!). Aika pitkän tovin (puolisen tuntia?) loimotus kesti, ja sainkin kuvia. Laatu ei ehkä ihan tyydytä minua, mutta revontulia kuitenkin. Tässä mökki ”näyttämövalaistuksessa”

6 kommenttia artikkeliin ”Tunturissa ei palella”

 1. Olisi tuosta Kinkkituristi ollut innoissaan. Lappi pistää taas parastaan:) Täällä -13 ja armottoman hyytävä tuuli:(

  Vastaa
  • Kyllä ovat kiinalaiset, joita täällä edelleen on aika paljon, olleet ihastuneita. Kuten mekin. Vaikka voisi tuo pakkanen jo vähän lauhtuakin.

   Vastaa
 2. Äääh Reija, miksi oi miksi nuo kuvasi ovat niiiin kauniita? Ja siis todella ovat! Omassa päässäni mietin tätä, mutta miehelle, joka meillä asuu, en kerro näistä kuvista pitäväni ;);) (hymyä siis).
  Nautin kuvien katsomisesta, mutta jos olisin noin kylmässä en tietäisi, mitä päälleni puen. Tällainen pullero kun olen ulkoiluvaatteiden (ja muidenkin) löytäminen on hyvin haastavaa. Kuvista onneksi voi nauttia – koosta riippumatta!

  Vastaa
 3. Meillä Levillä asuva senior metallurgist kehui joululomalla untuvatoppahousujaan, eivätkä olleet edes pahan näköiset.

  Vastaa
  • Varmasti ovat hyvät. Käsien lämmittäminen on tänäänkin ollut minulla se heikoin lenkki, tai oikeastaan sittenkin naama. Kasvoja – ja keuhkoja! – paleli liki raastavasti.

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.