Helsingissä piipahtamassa

Terveisiä Helsingistä! Olen tyttären luona visiteeraamassa. Tästä on puhuttu kauan, ja nyt kun meillä Pehtoorin kanssa ei ole mitään syysreissua, niin tupsahdin opiskelijalapsen luo pariksi päiväksi. Finskin plussapisteitä oli riittävästi maksuttomaan lentoon; lensin iltapäivällä, ja palaan torstaina puolenpäivän jälkeen. Citybreak.

Onkin yli vuosi edellisestä Helsingissä käynnistä: Rodokselle keväällä ja viime syyskuussa Kroatiaan lennettiin suoraan Oulusta, joten ei edes lentokenttäpiipahdusta ole ollut. Eikä Helsingin museoita ja ei Stockkaa ja ei  uusia ravintolakokemuksia ja ei lenkkeilyä rannoilla eikä muuta mukavaa. Olen siis syyslomasella. Lomalla mistä? Loma kotiarjesta. Joka tapauksessa mukava.

Vähän ennen kuutta kun olin Vetehisenpuistossa, jätin laukkuni tyttären luo ja lähdimme saman tien etsimään ruokapaikkaa: kohti uutta Rediä.

Uusi, viime viikolla avattu valtava kauppakeskus Kalasataman kupeessa ei ollut oikeastaan sen kummempi kuin muutkaan tuollaiset kompleksit: Cubus, H&M, Iittala, Lidl, Pentik, …  kaikkia niitä ketjuliikkeitä, joita on Oulun Valkeassa ja Ideaparkissakin tai missä tahansa suomalaisessa kauppakeskuksessa. Ja siellä oli ruokamaailma, josta ihan keskustelematta valitsimme Hanko Sushin.

Vähän aikaa kiertelimme, opiskelija löysi itselleen termosmukin ja minä yhden suklaalevyn. Ihan shoppailimme siis.

Metrolla paluu Hakaniemen rantaan.

Tässä mietin, kuinka etuoikeutettu olenkaan. Niin monin tavoin. Siitä iloisena, niin mukava nyt.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.