Ikuisesti ei voi olla huviretkellä

Äiti naurahti. Sitten hän sanoi hyvin mietteliäänä:

– Kun me asumme näin, minusta tuntuu koko ajan siltä kuin oltaisiin huviretkellä. Minä tarkoitan, että kaikki on toisin, uudella tavalla. Aivan kuin olisi sunnuntai koko ajan. Ja nyt minä haluaisin tietää, onko paha tuntua sillä tavalla.
Toiset odottivat.
– Ymmärrättehän, ei voi olla ikuisesti huviretkellä, jatkoi äiti epäröiden. – Täytyyhän sen loppua. Pelkään, että äkkiä tuntuu taas maanantailta, ja silloin en voi uskoa että tämä oli totta.

(Tove Jansson, Muumipappa ja meri)

Täällä yhden Muumi-friikin luona asustelellessa jää väistämättä nuo ”muumit päälle”.

Eivätkä tuossa edes ole kaikki! Parikymmentä uusinta (?) ja duplettia ovat eri hyllyissä, yhteensä kai lähemmäs 80.  Muutoin tyär on viime keväänä konmarittaessaan ”jo luopunut lapsuuden Muumi-täkkipusseista ja -pyyhkeistä ja -muistivihkoista”.

Minäkin koetin pitää konmarittamisen mielessä tänään shoppailu- ja ”patikka”kierroksellani Helsingin keskustassa. Viisi tuntia kiertelin kaartelin, kuvailin ja toki tein ostoksiakin ja olisin tehnyt vähän enemmänkin jos olisin löytänyt etsimäni. Eteisen lamput, äidin kylpytakki ja sellainen jännä palikkakalenteri jäivät löytymättä. Tässä kaikki mitä sain aikaiseksi

Akateemisessa pitkään kaikkea katsellen, lueskellen ja lopulta kaksi kirjaa seuraavaa matkaa varten. Chez Marius on vähän pyhiinvaelluspaikka: nyt pieniä tarvikkeita keittiöön, kastiketippapulloja (Vesku1 opetti näiden tarpeellisuuden 😉 )  ja mökiltähän on kauan puuttunut pieni ”keikahtamaton” voiveitsi (tuiki tarpeellinen juttu mökkikeittiössä!!), punainen villatakki, jota olen Kapteenskassa varmaan kolmella edellisellä Helsingin reissulla sovittanut, nyt ostin. Ja vielä tekisi mieli huomenna käydä Stockalla ostamassa yksi toinen villatakki ,… musta Repeat. Löysin kyllä lisäksi ihan mahtavan Desigualin kevyt toppatakin (kuva ei tee oikeutta… ja livenä sovitin tummansinistä), mutta koko oli liian suuri. Ehkä tilaan netistä?   Ehkä en.

Peili. Tyttären kylppärissä ei ole suurentavaa peiliä, joten enhän minä näe kunnolla meikata. Siis peili.

Olihan noita kauppoja kierrettävänä, mutta enimmäkseen kävelin pitkin keskikaupungin katuja, Eiran kautta Kaivarinrantaan, ja lounaalle Ursulaan. Siellä oli näin kauniina tiistaina alkuiltapäivästä sellainen joutilaiden ihmisten leppoisa tunnelma. Meri kimmelsi ja Toast Skagen (melkein yhtä) hyvää kuin ennenkin. Tovin istuin, katselin merta, nautin yksinolosta ja sitten jatkoin taas tepastelua.

Iltapäivän lopulla tauko (ja blogin päivitys) Vetehisellä, sitten vielä katsastamaan Hakaniemen hallin väistötilat! Johan oli hienot,… kuvia tulee. Kiertelin aurinkoisessa, tuulisessa kauniissa ilmassa Kallion kaduilla. Kaupunkipatikasta tämä päivä on käynyt.

Nyt olen lähdössä vastaan kun tyär pääsee luennolta kuudelta, ja polkee suoraan Kaupunginteatterille. Meillä on liput musikaaliin: Kinky Boots. Sinne siis.

Huviretkellä vielä olen. …

10 kommenttia artikkeliin ”Ikuisesti ei voi olla huviretkellä”

 1. Mekin olemme menossa tuohon musikaaliin ensi kuun lopussa. Mukava kuullla, mitä tykkäsitte. Onpa S. muumi-mukikokoelma iso ja hieno! Aurinkoista keskiviikkopäivää Helsinkiin!

  Vastaa
  • Kyllä me tykättiin kovastikin. Erinomaisen viihdyttävä oli. Kirjoittelen tänään postaukseen enemmän…

   Muumikokoelma on kyllä melko hieno, ja jo aika arvokaskin. Aika ison osan tuosta olen ostellut lahjoiksi ja tuliaisiksi ja muuten vaan, ja Meksikon aikoina minulla oli oikein tehtävänanto hankkia silloin ilmestyneet… Ainoa ”ei-välttämmättömyys” joka tyttärellä taällä kaksiossaan on.

   Vastaa
 2. Jaa, eipä näytä huomenna aurinko helliä meitä täällä Helsingin alueella, kun sadetta luvataan. Mutta mieli on aurinkoinen 🙂

  Vastaa
 3. Minä olen menossa torstaina Kinky Bootsia katsomaan ja Amos Rexissä täytyy myös poiketa. Kiva kuulla mitä tykkäsit musikaalista. Mukavaa Helsinki lomaa, kyllä siellä aina kierrettävää riittää.

  Vastaa
  • Amox Rex on minulla tämän päivän ohjelmassa… Jos jaksan sateessa jonottaa… Mutta kuten sanoit, kyllä täällä riittää kierrettävää ja katseltavaa…

   Vastaa
 4. Hei! Mulla on melkein samanlainen Muumi-muki-kokoelma! Ihania! Ihan normaali käytössä ovat meillä, muutamaa harvinaisuutta lukuunottamatta. Kävin oikein laskemassa! Niitä on noin viitisenkymmentä ja kymmenkunta kulhoa. Naapurin rouva toi äskettäin lahjaksi teekannun. Hän meni oikein Iittalaan, sitä uusinta mukia hakemaan, siis aamulla jonottamaan. Jono ennen häntä oli ollut noin 100 metriä pitkä ja ennen hänen vuoroaan mukit oli loppu. Toi sitten lohdutukseksi mulle teekannun. Terveisin Marke

  Vastaa
  • Muumimukit on kyllä ihania. Minullakin niitä muutamia, mökilläkin. Tuota uusinta ”Muumin päivä” mukia meillä jonotettiin yöllä netissä lähes koko perheen voimin. Minä en onnistunut tilauksessa, mutta sekä tytär että poika onnistuivat tilaamaan useampiakin, kavereilleenkin ja minullekin sitten yksi. Se onkin kyllä erityisen kaunis muki.

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.