Jääsaippuakuplia

Kun elämä on sillä mallilla, että pitkän aamiaisen kääntyessä aamupäiväksi ja pakkasen hieman hellittäessä voi ryhtyä taas yrittämään jääsaippuakuplien tekemistä ja kuvaamista, niin ei asiat voi olla kovin huonosti.

Yhdessä kuvahaasteryhmässä näin hienoja jääkuplakuvia jo jokunen viikko sitten, ja päätin itsekin yrittää. Etsiskelin reseptiä ja odottelin pakkasia. Kun vihdoin sain hommattua tarvittavaa glyserolia (apteekista), niin Oulussa oli jo liian lauhaa (- 6  – 10 C) ja tuulista. Tai ainakaan en kotipihalla viime viikolla onnistunut.

Mutta tänä aamuna kiehautin tilkan vettä ja liotin siihen siirapin. Ja lisäsin sitten muut aineet.

60 ml vettä
50 ml Fairya
50 ml glyserolia
20 ml siirappia

Olen puhallellut sekä Pehtoorin rautalangasta vääntämän rinkulan läpi, että käyttänyt Apsun saippuakuplapurkin kannessa olevaa puhallusympyrää , mutta parhaaksi osoittautui pirtelö/smoothiepilli, johon olin leikannut ristin (neljä noin sentin mittaista ”liparetta” taitettuna).

Pakkasta oli parikymmentä astetta ja ihan tyventä. Ja kuplat onnistuivat helposti. Niitä oli sitten vähän joka nietoksen nokassa pihapiirissä. Parikymmentä minuuttia pysyivät ennen poksahdusta. Ja jäätyminen tapahtui kyllä aika äkkiä.  Kuvasarja on kahdessa minuutissa kuvattu.

Iltapäivällä sitten tunturissa vähän liikunnallisimmissa merkeissä. Pakkastakin liian vähän (? = – 9 C)) saippuakuplille.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Jääsaippuakuplia”

  1. Mahtavaa, onnistuit saamaan hienoja kuplakuvia. Minulta taisi jäädä talvipakkaset hyödyntämättä tänäkin talvena, vaikka taas muka oli tarkoitus jääkuplia kuvailla.

    • Minulla kävi juuri noin viime talvena. Ihan mukavaa puuhaahan tuo on, mutta vaatii kyllä ihan napakkaa pakkasta ( – 10 C luulisin olevan riittävä).

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.