Univajeet alkaa olla kuitattu, siitäkin huolimatta, että eilen piti iltasella, myöhäisellä, pakkasella vielä koettaa täysikuuta kuvailla. Ja että se kuu tai satunnaiset huolenpoikaset herättelivät yöllä. Mutta kaikkinensa Myötätuuli on tehnyt tehtävänsä, Lappi antanut taas unta ja ulkoilua.

Tänään on ollut hyvä ilma, aurinkokin paistellut. Tiedottajahommia, kouluun täydennyksiä ja toimintasarjan uusintaa tänään. Pehtoori on saanut toimia. 😉 Aika usein, liki pääsääntöisesti se olen minä, joka täällä teen lumityöt, mutta nyt lumi on ehtinyt (Pehtoorin) edellisen käynnin jälkeen jäätyä, joten lingollakin melkoista puskemista, jotta piha ja polut on saatu kuntoon. SIis Pehtoorin toimesta tällä kertaa. Ja katoillehan minä en ole koskaan mennytkään, joten se on tänään ollut Pehtoorin ykkösjuttu. Ja minä olen kuvannut. Olenpa jo raakamuokkaukset tehnyt ja laitoin tuonne kuvasivulle.

Auttakaapas hyvät lukijat,  – käykää tähdittämässä kuvia. Annahan tähtiä mielestäsi parhaille kuville… Sarjassa pitäisi olla viisi kuvaa, jokaisen tuoda jotain uutta, pitää olla pysty- ja vaakakuvia, laajoja ja lähiksiä, sarjan kuvien pitää olla sidoksisia toisiinsa ja toisaalta jokaisen pitäisi toimia myös itsenäisesti … Tai sitten anna vain sellaisella tykkää-fiiliksellä pisteitä. Kuvat ovat täällä.

Lunta on paljon! Eipä yleensä pääsiäisenä enää näin paljon, ei vaikka pääsiäinen olisi aikaisemmin. Harvoin maaliskuun puolellakaan näin paljoa…  Kaunistahan se on, eikä täällä ole haitaksi. Se takaa hyvät hiihtokelit ja huomenna ajattelin mennä mäkeen! Viime talvena en käynyt kertaakaan. Mutta tällä viikolla menen, ehkä jo huomenna.

Hangasojalla ja koko Saariselällä on paljon porukkaa, niinkuin yleensäkin pääsiäisen tienoilla. Ja ohjelmatarjontaa joka lähtöön: Kuukkelissa on tänään ohjelmallinen illallinen! Kuukkelissa, ja Tunturihotellissa tällä viikolla Suvi Teräsniska, Tuure Kilpeläinen ja ties ketä. Ja nyt parhaillaan tuossa ”naapurissa”, Laanilan Savottakahvilassa, on Valtteri Torikka. Ja me täällä möksällä vain torkuskellaan, oleillaan. 😉

Eilen kävimme sentään Kaunispään huipulla lounaalla = kaarnikkamehulla ja lohileivällä. Siellä on Huippu-ravintolan laajennus ja remontti nyt ihan valmis, joten kyllä kelpaa. Ravintolan vieressä oleva vanha ”Ylämaja”, jonka olette kuvissani nähneet ”kesät talvet”, on nyt jotenkin entistä hylätymmän näköinen.

Ylämaja on alunperin ollut ”kulohälytystupa”.

Se on valmistunut 1952, edellisen 30-luvulla rakennetun saksalaiset polttivat Lapin sodan loppumetreillä. Mökissä on tähystystorni ja sieltä näkee juuri ja juuri Pyhä-Nattasen huipulle, jossa on seuraava kulohälytystupa. Tällainen ketju on aikanaan ollut tärkeä metsäpalojen ehkäisyssä.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.