Jouluisessa Oulussa

Pitkästä aikaa olin heräillä oikeaan aikaan (= klo 6). En liian aikaisin, en liian myöhään. Joten sen ansiosta olin, aamun hiljalleen valjetessa, jo parkkeerannut auton Raattiin ja lähtenyt tepastelemaan jalusta ja kamera mukana etsimään joulun valoja kauniista, talvisesta kotikaupungista. Pikkupakkasessa, tunnelmallisessa aamuhämärässä oli mukava kierrellä ja kuvailla. Olla virkeänä ja saada happea.

Ja miettiä, mitähän muutamia joululahjoja ostaisin. Montaa en ostakkaan, mutta ainakin yksi jokaiselle meillä aattoiltana olevalle. Kävin pitkästä aikaa ison marketin isolla leluosastollakin, ja jäin miettimään, että kuinkahan moni taaperoikäinen enää osaa leikkiä Fischer Pricen kassakoneella tai Brion höyryveturilla, saatikka luuri-numerolaattapuhelimella? Toisaalta eipä lelut parissakymmenessä vuodessa kovin paljoa ole muuttuneet: Frozen ja Star Wars nyt olivat uusia juttuja, mutta olihan siellä paljon vanhaa, hyvääkin ;). Niinkuin nyt Duplot ja monet Brio-klassikot. Mutta enpä sitten ostanut mitään. Kirjakaupasta löysin Apsullekin lukemista, – aion olla mummi, jonka kanssa luetaan. On kyllä jo yhdessä luettukin.

Leipomustarpeita (hyvin vähän) ja viinejä (en niin vähän) hain myös. Viikonloppuna to-do-listalla joululeivät ja ehkä yksi kakku, ja vaahtokarkkeja! Laittelen niiden ohjeen viikonloppuna, ja tavoitteena on kasata jouluviinisuositukset julkaistavaksi lauantaina.

Toissapäiväisen postauksen ”arvoituksesta”, eli siitä mitä Hamamatsun onsenin seinällä olleen kieltotaulun kaksi merkillistä symbolia kielsivät tekemästä? Merkki, jossa on lapsi ja aikuinen, ja kieltomerkki vedetty yli, tarkoittaa sitä, että alle 12-vuotiaat eivät saa tulla ilman aikuisen seuraa kylpylään (siis oikeastaan juuri päinvastoin mitä merkistä voisi tulkita). Ja leirihattuinen mies? ja kieltomerkki? – Herrasmiehet ei saa kyllä kylpylään? Lakki päässä ei ole asiaa onseniin? – Ei vaan tekstin mukaan merkki tarkoitti sitä, että järjestäytyneeseen rikollisuuteen, moottoripyöräjengeihin, talousrikollisuuteen sortuneet joutuvat jättämään kylpemisen väliin! No tuskinpa tuo merkki mafiosoja tai muita rikollisia pois pitää. Tuskin kukaan helvetinenkeli kääntyy ovelta takaisin vain jos näkee tuon kieltomerkin. 😀 Ja kuinka moni alamaailman tyyppi haluaisikaan tulla julkiseen kylpylään lillumaan?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Joulukalenterissakin kuva aamuiselta keskikaupunkilenkiltä.
Tänäänkin kuvat kannattaa klikata isommiksi.

 

3 kommenttia artikkeliin ”Jouluisessa Oulussa”

 1. Hienon tunnelmallinen on tuo sinisenä hetkenä otettu joulukalenterikuva kaupungintalosta.
  Viime perjantaina sen edessä olikin hieman enemmän (mustia) ajoneuvoja.

  Vastaa
  • Kiitos, Jarin. Pidän itsekin kuvasta, vaikka pönötyskuva ihan ilman mustia ajoneuvoja onkin.

   Sinulla on nyt arpalippu joulukalenterikuva-arvonnassa. Osallistujia on vielä kovin vähän, joten mahdollisuudet voittoon fifty-sixty. 😀

   Vastaa
 2. Meitsin (normi)tuurilla se on sitten tuo Fifty. Tosin viimeksihän arpaonni (Apsu) oli todella suosiollinen.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.