Helsinkiin samppanjalle

Joululahjojen lunastus alkaa olla lähellä. Jouluaattona tyär ja poika (perheineen ;)) olivat kovin salaperäisen näköisiä, antamisen ilosta ja yllätyksen tuottamisen riemusta repeämäisillään, kun antoivat minulle ja Pehtoorille kauniin kenkälaatikon kokoisen lahjalaatikon.

Ja mitä sieltä paljastuikaan??

Joululahjat 2 Joululahjat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grande Champagne -tapahtuma Helsingissä järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa, ja nyt toisella kerralla se on jo maailman toiseksi suurin samppanjatalojen kokoontuminen yhteen tällaiseen tapahtumaan.

Champagne

Viime vuonna tyär oli ko. tapahtumassa työpaikan puolesta ja onnistui hommaamaan juuri tuolloin Helsingissä olleelle veljelleen pääsylipun tapahtumaan. Kun sitten tyttären asiakashuki oli ohi, sisarukset kulkivat kimpassa ja lähettelivät vanhemmilleen tekstareita ja kuvia maisteluista, joita olivat ostaneet. Me tietysti harmittelimme, ettemme olleet paikalla. Silloin jo nämä meidän lapset olivat päättäneet joululahjasta vanhemmilleen. Ja kuten osasivat odottaa, on lahja ja jo sen lunastuksen ilo, ollut ihan mielettömän mukavalta tuntuva juttu.

Niinpä me huomenna lennämme Helsinkiin – vaikka totta puhuen on ollut tosi vaakalaudalla, onnistuuko lähteminen – ja menemme tyttärelle asumaan pidennetyksi viikonlopuksi. Perjantai on sitten meille Grand Champagne -päivä. Tyär ei ole tänä vuonna työpaikan porukalla siellä, ei vaikka kuukausi sitten jännitetyistä yyteistä huolimatta saikin duuninsa pitää, vaan lähtee meidän mukaan. Minä puolestani ostin hänelle pääsylipun yhdelle ”Master Classille” ikäänkuin tuliaisena. Samoin synttärilahjaksi pojalle, joka lauantaina ruokafriikki-ystävänsä ja tämän avokin kanssa lentävät Stadiin osallistuakseen samaan tapahtumaan. Meillä on siis perheen keskeinen samppanja-kokoontuminen Helsingissä.  😀 Ei ehkä ihan tavallisin ”perheharrastus”.

IMG_0705

Juniori ei vielä viisi vuotta sitten Champagnessa ja Epernayssa käydessämme paljon samppanjoista piitannut, mutta nyt hän on niiden maailmaan uponnut. Lukenut suunnilleen kaiken suomenkielisen ja muutaman englanninkielisen kirjan, mitä samppanjoista löytyy, pistänyt opiskelijan vähistä rahoista euroja, ei olueen eikä pubi-iltoihin, vaan samppanjoihin, joita kaverinsa ja minunkin kanssani satunnaisesti ulkomailta tilailee. Pidän näistä hankinnoista ja harrastuksesta paljon enemmän kuin mäyräkoirista ja sen sellaisesta.

IMG_0693

Teillä on siis kirjeenvaihtaja ko. tapahtumassa.
Ja muitakin Helsingin kuulumisia ja kuvia ehtinen päivitellä.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.