Juhlamatkalle Helsinkiin

Grand Champagne

[klikkaa isommaksi omatekemäni. ]

Madame Lily Bollingerin viitoittamalla tiellä

Juon samppanjaa, kun olen iloinen ja myös ollessani surullinen. Joskus juon sitä yksinäni. Kun minulla on seuraa, samppanja on välttämättömyys. Siemailen sitä, jos minulla ei ole nälkä ja nälkäisenä juon sitä. Muuten en koske juomaan – ellen ole janoinen.

Pidennetty Grande Champagne -viikonloppumme alkoi lumisateisessa Oulussa, josta iltapäivällä lensimme Helsinkiin. Ihan kuin pitkästä aikaa olisi lähdetty ulkomaille. Ulkomaan tuntua lisäsi kun ajelimme uudella kehäradalla  kentältä keskustaan… olipas sujava ja kätevä.

Parahiksi oltiin neljän jälkeen Alma-talon edessä tyärtä vastassa. Poikkesimme palvelualttiissa Rajala Shopissa (ihan turhaan) ja lähdimme hiljalleen kävelemään kohti Fredrikinkatua. Pöytävaraus Muruun oli tehty jo viikkoja sitten.

Kun kerran samppanjaviikonloppu on, aloitimme Foliagen-artesaanisamppanjalla. Ui-jui. Hyvä alku ruoalle, jutuille ja viikonlopulle.

IMG-20160421-WA0008

IMG-20160421-WA0006

IMG-20160421-WA0003

Porkkanakakun voi tarjota näinkin.

Tässä teimme listaa meidän kolmestaan tyttären reilun vuoden Hesan aikana testaamista ravintoloista. Aika monta on ehditty testailla ja nyt viimeisistä tehtiin äänestys: jaettu eka sija Pastor ja Gaijin, sitten Pastis ja sitten Muru ja Juuri tasoissa. Listasta puuttuu monta ihan eri sarjoissa olevia kuten OLO ja Taverna etc, mutta nuo edelliset ovat jotenkin vertailukelpoisia …

Nyt jo Vetehisenkujalla on Katastrofi-kokki katsottu ja alamme kerätä voimia huomista varten.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jos huomenna illansuussa joku blogituttu on Vanhalla, pistäkää viestiä, olisi mukava tavata samppanjan äärellä.

Vanhalla

4 kommenttia artikkeliin ”Juhlamatkalle Helsinkiin”

 1. Mahtavalta kuulostaa tuo teidän samppanjaviikonloppu. Nauttikaa! Minä en muuten pysty katsomaan Katastrofikokkia. On yksinkertaisesti karmeaa katsoa sellaista sähellystä ja sitä, miten niin moni ruoka menee pilalle ja päätyy roskiin. Tiedän, olen outo 😉

  Vastaa
 2. Olis ollut mukava tavata mutta olen itse paikalla vasta lauantaina eli Suomen Sommelierien tontilla töissä klo 12-20

  Mukavaa lipittelyä

  Pena

  Vastaa
 3. Kiitos, Katri, kyllä me nautimme. Oikeasti sellainen ulkomailla olo on.

  Katastrofikokki on kyllä melkoista kohellusta. Mutta se ei varsinaisesti minua ärsytä, mutta suuresti hämmästyttää moinen typeryys.

  Vastaa
 4. No harmi ettei olla samana päivänä, Pena. Ois ollu tosi kiva treffata. Ja sinä tietysti duunissa. 🙂 Mutta minäpä kerron pojalle josko tulis sinua heippaamaan. Milloin olette nähneet viimeksi? Viime vuosituhannella, 1999, jolloin T. oli kahdeksan? Eiku mun karonkassa 2004? No on siitäkin aikaa.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.