Tiistaiko?

Tänään oli enemmän kuin kylliksi: hammaslääkäri, ”kriisihoitoa” sekä kandilaisille että kollegoille, luento, palautetta tehdystä ohjauksesta ;), kampaaja (vihdoinkin!), ja illaksi vielä yhteen harrastuspiirin ”vuosikokoukseen”. Puolitoista minuuttia käytettiin vuosikertomuksen hyväksymiseen!

Ja sitten ”syödään pois kertyneet tuotot”. Sopi minulle ja Pehtoorille enemmän kuin hyvin.

WP_20150310_20_10_49_Pro

Kuvassa Holiday Innin Kuvernöörin salissa tarjottu ”Crepes Suzette”.

Ja iskipä  (oli kyllä jo aiemmin varoitettu) minulle huki pitää lyhyt ”historiapläjäys” noiden appelsiinilettujen historiasta. Pidin. Paljolti tältä pohjalta.

Nuo letut on kyllä hyviä. Ja onnistuvat erinomaisen hyvin myös kotikeittiössä. Kokeilehan.

http://www.satokangas.fi/Keittio/Reseptikansio/Crepes_suzette.htm

4 kommenttia artikkeliin ”Tiistaiko?”

 1. Hei! Nyt mietinnässä onko vinkkaamasi resepti crepes suzetteihin helpotettu/paras versio, kun useimmissa myös täyte keitetty erikseen? Nuoriso tulee huomenna syömään ja lupasin jälkkäriksi näitä, kyselivät mitä ne ees on? Liekittänytkään en koskaan ole, joten jännitystä ilmassa! Pääruokana paahdettu ankka kokonaisena cumberlandinkastikkeella ja ankanrasvassa paistetut lohkoperunat (koipia on menestyksellä tehty, tämä kokonainen uusi kokeilu).

  Vastaa
 2. Et ihan vaatimattomalla menulla aio mennäkään, Sirpa!

  Meillä tätä versiota on käytetty usein, ja vieraillekin tarjottu. Keitettyä versiota en ole koskaan kokeillutkaan, mutta tästä ovat vieraat ja oma väki tykänneet.

  Liekittämisessä muista vain, ettet liesituulettimen alla sitä tee. Muutoin ei mitään vaaramomentteja. Hyvää siitä tulee. 🙂

  Vastaa
 3. Päädyin kiehauttamaan täytteen ja kyllä kaikki tykkäsivät, jotakuinkin muuten tuon reseptin mukaan tein. Pihvejä täytyy testata myös liekityksellä, kun nyt viinanpolton makuun päästiin. Virtuaalipruuvi hauska keksintö, ehkäpä joskus maistellaan tuota italialaista.

  Vastaa
 4. Mukava kuulla että onnistui. Ja omat variaatiothan ovat ruoanlaiton suola, tai siis sokeri, tai jotain. Aina minäkin soveltelen.

  Viinipruuviin palaan vielä, ja luulenpa että järjestän toistekin. 😉

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.