Sitten kun joku tietää, miten voi sulkea yöunikanavan, niin ilmoittakoon minulle! Kun on konsti,  miten nukkua yö, ja nukkua se vielä näkemättä unia, niin kertokaa minulle. Unet uuvuttavat. Pöhköjä unia, joiden jälkeen on aamulla ihan puhki. Haluaisin päästä niistä.

Haluaisin öisin vain nukkua. Levätä, enkä melskata maailmanäärissä, sukellella syvissä vesissä, velloa tunteiden ja tekemisen loputtomissa syövereissä kunnes sudenhetkenä klo 3:38 herään kertakaikkisen tuskastuneena moiseen unimaailmaan, mutta toisaalta toivoen nukahtavani uudelleen… Ja kuu on vasta TULOSSA täydeksi. Nukahdankin, ja unen läpi tajuan, että hitto tämä sama meno jatkuu…

1_2014

1_2014-2

1_2014-3

Unien näkemistä viimeisen viikon aikana on varmasti edistänyt kun olen iltaisin viimeksi lukenut Kari Hotakaisen Luonnon laki -romaania. Siinä on unikuvia. Liikaa. Mutta niiden välissä on oivaltavaa, napakkaa, älykästä tekstiä. Kiteytettyjä dialogeja, jollaisia ei ehkä koskaan käydä. Tai ehkä vähäpuheiset ihmiset käyvät. Minä en ole vähäpuheinen. Olen tänäänkin puhunut. Paljon.

Paljopuheinen, vähäuninen? Ei hyvä yhdistelmä. 😉

’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’

Sitäkin minä yöllä mietin, että voisittekohan te blogissani piipahtajat auttaa? Osallistua empiiriseen, hyvin vakavamieliseen (heh, todella!) tutkimukseeni?

Olisiko mahdollista, että mahdollisimman moni teistä kirjoittaisi kolme sanaa tai sanaparia (adjektiiveja, erisnimiä, substantiiveja, verbejä), jotka tulevat nopsasti mieleen kun sanon 60-luku.

Ja jos vielä samaan vastaukseen voisit laittaa vuosikymmenen, jolla olet syntynyt, niin se olisi tosi hienoa. Oikeaa vastausta ei ole, mutta jos vastaajia tulee yli kymmenen (mieluusti enemmän) arvon kaikkien vastanneiden kesken yhden Vuorotellen-kirjani (niitä ei ole enää montakaan).

Siis kirjoita kommenttilokeroon kolme sanaa (tai sanaparia), jotka tulevat mieleen kuuskytluvusta. Ei haittaa, vaikka olisivat samoja kuin mahdollisesti edellisellä vastaajalla. Äläkä mieti liian kauan.

Olisipa tosi mukava jos moni osallistuisi. Kerron sitten jonkun päivän päästä ”tutkimustulokset” ja sen, mihin tällä jutulla pyrin. 😀

Paikoillanne, valmiina, nyt: 60-luku!

26 Comments

 1. Kennedy, L.B.Johnson, rahan haju (tehtaan piippujen hajut läpiajomatkoilla Rovaniemeltä Kokkolaan ja takaisin Oulussa ja Kemissä muutaman kerran vuodessa 1963 -1970)

 2. 80-lukulainen = ”kasari”; 60-lukuun liittyvä = ? (Sorry Reija, ´Tuulestatemmattua´ lienee ns. perheblogi)

  (1) Armeija (Karjalan Prikaati), hipit, The Beatles (född på 1940-talet)

  (2) Kaarlo Sarkian kolmas runokokoelma ”Unen kaivo” (1930) sisältää narkoosinomaisia unikuvia. Blogisi kuvitus sopii nimirunon tunnelmiin (ote runon lopusta):

  ”Kaukaa elon äänet kaikaa,
  outo, kummallinen humu.
  Kauas elon toimet jäivät,
  päiviin yöt ja öihin päivät
  sulavat, en mittaa aikaa.
  Kuultaa avaruuden kumu.”

  Miten olisi melatoniinin, elimistön oman nukahtamishormonin kokeilu? Mitä sanoo Taije?

 3. Näin monta vastausta jo! KIITOS! Nyt vielä aamu- ja päiväkävijät vastaamaan 😉

  Hahaa, Koivu… ei se noin mene: Kasari, sesari, … Se on nimenomaan kuusKYTluku. Minun mielestäni ainakin.

  Sarkian runo, josta olet maininnut ennenkin, todella sopii kuviini. Tai oikeastaan päinvastoin: kuvat sopivat runoon.

  Melatoniini? Hmmm. Voisi kokeilla. Varsinkin kun sinä suosittelet sitä. Sinä joka kirjoitat kommenttisi yleensä aina yöllä. Nytkin puoli kahdelta yöllä. … 😉 Noh, kuun väheneminen pian taas jo auttaa. Ainakin minulle.

 4. 1) sukkahousut, 2) televisio ja 3) kohtuullisuus (=kaikkea riittävästi, ei liikaa)
  1940-luvun puolivälissä syntynyt

 5. 1)kansakoulu kahdessa vuorossa, 2) tv:n tulo kotiin, 3)kyläiltiin paljon sukulaisten luona. syntynyt 1958

 6. Vautsi vau! 14 vastausta! Hienoa, hienoa. Vielä ehtii ainakin huomiseen iltaan asti: torstai voisi olla arvonnan ja tulosten julkistuksen aika.

 7. Tasakatot, betoniset kerrostalot, c-kasetti, suurikuvioiset värikkäät kankaat, aurinkoiset lämpimät kesät 😊 ( 1961)

 8. 1. Pekka Kuusi ja sosiaalipolitiikka
  2. (värikkäät) kotelomekot, huikeat kampaukset
  3. Sukupuoliroolikeskustelu ja päivähoitokysymys
  (+4. Perheloma Lappiin, Sopu-teltta)
  (1980-luku)

 9. Kaikkiaan 17 vastaajaa täällä blogissa! Lisäksi tänään tein saman kyselyn monille työkavereille ja pikkuisen reilulle 40 luennollani olevalle opiskelijalle. Tästä tulikin hauskempaa kuin ajattelin… mutta huomenna illalla kokoan ja julkistan tulokset ja kerron mistä on kyse: vielä vuorokausi aikaa vastata.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.