Kuukauden kuva vuodelta 2013

Koskapa harvoin olen iltaisin kameran kanssa ulkona, päätin jo perjantaina, että lauantaina aamulla varhain lähden kuvaamaan kaupungin valoja, lähden niin varhain, että on vielä pimeää. Eilen niin tein.

Ensimmäisenä Möljälle. Taivaankansi liki pilvetön, näytti, että ei tule sellainen harmaa päivä kuten tuntuu olleen kaikki edelliset päivät, viikot – olleen ainakin kuukauden ajan tai kauemminkin. Ja varhain liikkeellä olo paljasti, että Toppilansalmen uusi silta on valaistu hienosti.

Kuvausretkellä-2

Kuvausretkellä-3

Ja sattui hyvin, että Hannalassakin (kesäkuvien pariin ja talon historian täältä KLIKS) oli jo aamulla joku touhuamassa. Koko talo oli valaistu!

Kuvausretkellä-4

Kuvausretkellä-5

Kuvausretkellä-10

Toppilansaaresta ajelin kaupungille, jossa sielläkin vielä kovin hiljaista. Ja viimaista. Ui-jui, että tuuli kylmästi.

Kuvausretkellä-6
Kuvausretkellä-8

Kuvausretkellä-7

Päivän valjetessa toimittelin pikaisesti muutaman asian, vein äidille herkkuja Caritakseen
ja sieltä lähtiessä ajelin rautasillan kautta…

Mitä näet alla olevassa kuvassa?
Koivun, joen, voimalaitoksen, Puutteenperän rannan?
Aivan, mutta siinä on AURINKO!
Auringon valo heijastuu rantaviivaan. Ja kuvassa on valo.
Ja lumi tuo valon kaupunkiinkin.

Kuvausretkellä-9

 

* * * * * * * * *

Kuvasin eilen myös siiloja.

Viime vuoden kuukausikuvauskohteekseni valitsin Toppilansalmen siilot ja niiden tuhon ja uuden elämän. Mistä on kysymys? Kurkkaa tuolta:

http://www.satokangas.fi/blogi/2013/02/kuukauden-kuva-siilojen-tuho-ja-nousu/

Tavattoman vähän, enkä todellakaan kuukausittain, olen kuvia siiloista julkaissut. Aika tunnollisesti olen kyllä niitä käynyt, vähintään kerran kuussa, kuvaamassa. Omasta mielestäni kyllä joka kuukausi olen käynyt, mutta muutaman kuukauden kuvat ovat jossain hävöksissä – tai jopa deletoitu.

Tässä kuitenkin setti joka tietokoneen kätköistä löytyi:

7_2012

Heinäkuu 2012

11_2012

Marraskuu 2012

Lauantai-4

Tammikuu 2013

2_2013

 Helmikuu 2013

3_2013 (Large)

Maaliskuu

4_2013

Huhtikuu

6_2013

 Heinäkuun aikana toinen tuettu seinä luovutetaan. Tuet ja seinä poistuvat …

8_2013

 

Elokuussa puretaan toinenkin tuettu seinämä.

9_2013

 Lokakuun kuva puuttuu: sen aikana nousee taustalle Toppilan lämpövoimalan toinen, uusi piippu.

11_2013

1_2014

Tammikuu 2014 (eilen)

(Kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla ja voit nuolilla siirtyä kuvasta toiseen)

Siilojen rakennusprojektia seurataan myös ”Kulmuri”-blogissa. Siellä on kuvia rakennustyömaalta ja sisältä.

Edellisten vuosien kuukausikuvat löydät täältä:  2010 (Puutteenperän 12 kuukautta)  ja 2011 (Merikosken yläkanavan vuosi). 

Varmasti käyn vielä seurailemassa, miten rakennustyö etenee, mutta mitä tänä vuonna kuvaisin? Ehdotuksia? Oulussa joku sellainen paikka, jossa näkyvät vuodenaikojen vaihtelut?

7 kommenttia artikkeliin ”Kuukauden kuva vuodelta 2013”

 1. Kiitos Mannu! Pikisaari onkin yksi mieluisimmista kuvauskohteistani. Harvoin vain tulee kuvatuksi tuolta Elban suunnasta. Voisikin olla hyvä idea… Katsotaan. 😉

  Yaelian, kiitos sinulle. Blogistasi olenkin ymmärtänyt, että arkkitehtuuri, talot kiinnostavat sinua. 🙂

  Vastaa
 2. Ensiksi, kiva katsella muuttuvaa maisemaa, kuukausittain. Toiseksi, ylös ennenkuin muu maailma herää? HöH. Olet erinomaisen energininen! Laita hippunen minullekin postiin sitä ihme energiaa.

  Vastaa
 3. Irma hyvä, ei sitä energiaa minulla mitenkään erityisesti ole. Noh, aamuisin kyllä on. Niin ja energiaa nimenomaan saa ulkoilusta.

  Vastaa
 4. Oi että, tuo tammikuun kuva on erittäin onnistunut. Todella trendikkäät värit ja mielettömän menevä tunnelma. Kuva on mielestäni syksyn parhaimmistoa.

  Ehdottaisin tulevaksi kuvauskohteeksi Franzénin puistoa. Siinä on amatöörin harjaantumattoman silmään useampi mielenkiintoinen kuvakulma. Perusteluna on myös miljöön mielenkiintoinen historia ja tyyli. Muistan joskus jopa käyttäneeni aluetta esimerkkinä sinulle tehdyssä tenttivastauksessa. Tosin vastaus on syöpynyt mieleeni sen huonouden takia ja se muistan sen joka kerta, kun kävelen puistossa. (tämä olkoon varoituksen sana nykyisille opiskelijoille: vanhat synnit seuraavat pitkään) Nyt olisi kiva saada vähän parempia muistoja alueeseen liittyen. 🙂

  Vastaa
 5. Anne, kiitokset kommentaarista… ”syksyn parhaimmistoa”? Hm.. olen ehkä samaa mieltä itsekin, ja samalla on kyllä todettava, että syksyllähän kuvausharrastukseni onkin ollut vähän taka-alalla. Mikä paljolti johtuu siitä, etten ole ollut kursseilla, joten ei ole ollut treenattavaa eikä tehtäviä.

  Franzénin puisto kuvauskohteeksi? Ei ollenkaan huono idea tuokaan. Se on kyllä aika haastava kohde, mutta voisikin valita jonkin näkökulman.

  Minä en kyllä muista tenttivastaustasi, joka oli huono ja jossa olit käyttänyt ko. puistoa esimerkkinä… ja ehkä mahdollinen kuvasarja todellakin tulee viemään tällaiset muistot sinultakin unhoon. 🙂

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.