Talkoopäivä

Järjestettiinpä meidän toimistosihteerin kanssa tänään ”kanditalkoot”: oltiin ilmoiteltu että meillä molemmilla on koko päivän avoimet ovet, nonstoppina opinto-ohjausta, arvosanojen ja kanditutkintojen koostamista, hopsien viilaamista. Ei aiheuttanut mitään hirvittävää ryysistä, mutta tasaiseen tahtiin kävi porukkaa. Ja yhteensä neljä kandia taidettiin ”leipoa”. Ei huono. 😉

Pentikin ikkunasta

Töissä ajankohtaista myös se, että oppiaineen toinen proffa alkaa hiljalleen luopua hommistaan; jo ennakoi vappuna alkavia eläkepäiviään, mikä merkitsee, että vuodenvaihteesta lähtien pitäisi olla uusi oppiaineen pääedustaja. Kovasti on tuota manttelia minulle ehdoteltu ja esitetty, kannatettu ja (liki) käsketty, mutta en suostu. En vaan suostu. En halua valtaa, enkä vastuutakaan, en enää uraa rakenna, en lisää hommia halua. Koetan parhaan kykyni ja voimieni mukaan hoidella nykyiset hommat ja sillä hyvä. Koetan ennemminkin harjoitella luopumisosaamista, jota meidän yliopiston strategiajargonioissa hoetaan tuon tuostakin. 

Niinpä tänäänkin lähdin neljältä kotiin, vaikka olisi monta hommaa vielä tehtävänä. Ehdin huomennakin, ja jollen ehdi, teen perjantaina. Juuri kun minä olen tällaiseen oppinut, niin enhän minä taas uusiin hommiin hyppää. Niihin talkoisiin en lähde.

Pentikin ikkunasta-3

Kunhan olimme syöneet lähdin kaupungille. Uusi kalenteri, pari kirjaa, herkkuja (Roscoff-sipulia on taas tullut!) ja tyttärelle kokosin lähetettävää pikkuiseen pakettiin. Chattäilimme aamusella. Meidän  klo 6.30 on hänen klo 22.30, pieni chatti ennen kuin lähdin töihin ja ennen kuin tytär meni nukkumaan. …

Pentikin ikkunasta-2

Kuvien pallot on Pentikin ikkunasta…

2 kommenttia artikkeliin ”Talkoopäivä”

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.