Eipä ihmeempiä

Aina ei ole mitään järjellistä kirjoitettavaa tänne ”Päivittäisiin tosiin ja tuulestatemmattuihin juttuihin”. Ehkä joku teistä mutisee, että onko yleensäkään – järjellistä siis. No hyvä on, ei kovin usein, mutta tänään on sellainen päivä, ettei irtoa melkein yhtään mitään. Olisihan minulla sellaisia ”rästijuttuja”, sellaisia aiheita, joista olen luvannut/uhannut kirjoittaa, kuten meidän esikoisen vauva-ajan koliikki [juuri tällaisina marraskuun pimeinä aikoina sitä 24 vuotta sitten elettiin 24/7], Madeiran Michelin-ravintolan illallisesta tai omasta ja muutaman muun ex libriksestä, mutta kun nyt en viitsi.

Sentään sellaisen asian voisin mainita, että eilen näin Ilta-Sanomien sivulla jutun (KLIKS), jossa kirjoitettiin:

Tutkijoiden mukaan säännöllisesti toistetut seisomajaksot työpäivän aikana voivat kaventaa vyötärönympärystä neljä senttiä.

Siis sitä minä nyt tässä odottelen. Jutussa kerrottiin, että seisomalla töissä työpöydän ääressä elämä käy kaikin puolin laatuisammaksi. No minullahan on lokakuun alusta asti ollut duunissa pöytä, joka nousee ja laskee. Yleensä aamusella pari-kolme tuntia lueskelen ja sähköposteja, nettisivujen päivityksiä yms. hoitelen seisaaltani.

duunipöytä

duunipöytä-2

Joten nyt sitten vain odottelen niiden senttien hiipumista vyötäröltä.  Ei vielä ilmiselviä tuloksia. Mutta täytynee olla pitkäjänteinen. 😉 Ja ehkä vähentää kaakaoiden juomista iltapäivisin. Ja … ja ehkä jotain muutakin asiaa edistävää voisi kokeilla.  Totta puhuen hoikkumiseen en oikein usko, mutta olkapäälleni tuo pöytä on hyväksi. Olennaisesti on juiliminen vähentynyt. Se on mahottoman mukavaa se.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

VIELÄ on palattava siihen perjantain haloilmiöön. Kuten Pasi kommentissaan kehotti, laitoin kuvan haloilmiöstä Taivaanvahti havaintoilmiö -sivuille, ja todellakin! Siellä se rankattiin komeaksi (komeusaste IV/V). Se ilmiö siis, ei minun kökkö kuvani. 😉 Hieno sivusto, jossa on mahtavia kuvia revontulista, tulipalloista, kuusta ja komeetoista.

harvinainen halomuoto2

Ja siellä sitten asiantuntijat määrittelivät kuvaamani ilmiön. Enpä ottaessani tiennyt kuvaavani ”yläkuperaa Parryn kaarta” ja auringonpilaria, jolla on ylläsivuava kaari. Onpa jännä juttu.

harvinainen halomuoto

Tämän jälkeen alan entistäkin innokkaammin tähyillä taivaalle. Kameran kanssa myös. Ja nyt tiedän, että kannattaa olla laajakulma, eikä niinkään tele, jota perjantaina kaipailin mukaani. Olen kuin olenkin oppinut taas uutta. Mukava.

6 kommenttia artikkeliin ”Eipä ihmeempiä”

 1. Hei,miten-ihan oikeasti-uskallat kertoa,milloin olet lomalla ja pois kotoa?Kaikesta voi päätellä,missä asut ja olet töissä ja mökillä jne.Etkö pelkää mitään hulluja nurkilla?Saattaa niitä olla myös Oulussa…
  Työmyyrää pelottais kovasti kertoa kaikki (?)omasta elämästään kaikille (?)?

  Vastaa
 2. Sen verran olen Taivaanvahtia seurannut, että tiesin noilla kaarilla irtoavan ihailua. 🙂 Taivaalle kannattaa katsoa aina tilaisuuden tullen, mutta muista katsoa erityisesti parin viikon päästä aamuhämärässä, silloin voit bongata taivaanrannasta ISON nimisen komeetan.

  Vastaa
 3. Valittelit postauksesi alussa, että mitään ”järjellistä’ asiaa ei meinaa irtota päivitykseesi. Kyllä irtosi! Aiemmin julkaisemasi kuvat valoilmiöstä olivat hienoja, mutta nyt selvisi, mitä kaikkea olitkaan onnistunut kuvaamaan taivaalta! Kiva, kun julkaisit tiedot kuvaamastasi hienosta kohteesta.

  Vastaa
 4. Parahin työmyyrä, onhan tästä ollut puhetta (esim. täällä http://www.satokangas.fi/blogi/2012/11/totuus-tasta-blogista/ ): enhän minä suinkaan kerro kaikille kaikkea. Ja totta kai Oulussakin on hörhöjä, mutta eivät ne pelkäämällä vähene. Talon- ja mökinvahteja meillä kyllä on monen tasoisia. Tavallinen kulunvalvonta/sähköhäly-systeemi, lomien aikana vartiointiliike ajelee täällä tiuhemmin, hyvä naapurijärjestelmä jne. Vaikka jos on sattuakseen, niin sattuu.

  Vastaa
 5. Kaija, eikös vain ollut hienoa kuulla, mitä ne olivat. Minulle ainakin ihan uusia juttuja. Harvapa on kuvannut ”Yläkuperaa Parryn kaarta”. 😉

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.