”Tule hyvä kakku”

Hiljalleen kävelen työpaikan parkkipaikalla aamulla. Kierrän pitemmän kautta, vielä mutkan kautta. Ei minua harmita mennä sisälle. Sataahan vettä ja on pimeää. Mutta olisi minulla kuvattavaa. Liikuttavakin olisi. Mutta ei minua harmita. Ja mukava työpäivähän se – taas – oli.

Ja iltakin jatkui yliopistoihmisten (tulinko pojitelleeksi? Niinpä taisin tehdä. ;)) kanssa. Eihän me paljon eri tieteenalojen eroista juteltu, vaikka kolmesta eri tiedekunnasta meitä olikin. Ihan muita yhteisiä asioita ”neuvoteltavana”.

Leivoin eilen tätä meetinkiä varten tarjottavaksi kakun, piirakan, joka kulkee nimellä ”Biologien (unkarilainen) juustokakku”. En tiedä kummalta biologikollegaltani olen tämän reseptin aikanaan saanut: pitkään aikaan en ole tehnyt, mutta nyt se ainakin maistui. Ja hapankirsikat tai kirsikkahillo eivät ole pakollisia/ainoita hyviä kumppaneita sen kanssa, mutta ehkä vaihtoehto on vallan varteenotettava.

Biologien unkarilainen rahkapiirakka

Biologien unkarilainen rahkapiirakka-3

Alla ohje ja teksti suoraan LappItalia-kirjastani 

Biologien (unkarilainen) juustokakku

Molemmat biologi-herrasmies-tuttavamme ovat vuorollaan tarjonneet tätä kakkua viinikerhomme illanistujaisten loppumetreillä. Jotenkin tämä kakku liittyy Unkariin, mutta en ole koskaan tullut kysyneeksi miksi. Keksipohjakakkuja ei yleensä paisteta, vaan niihin tehdään täyte liivatteen avulla, mutta tämä Biologinen kakku pistetään uuniin. Reseptiä voi varioida monin tavoin. Esimerkiksi täytteeseen voi lisätä omenakuutioita, jotka voi makustaa lilluttamalla niitä calvadoksessa. Juustokakun kanssa on saatu myös pohjoisessa satoa tuottaneen kirsikkapuun marjoista tehtyä kirsikkakompottia. Jokainen voi yrittää pistää paremmaksi … 🙂

Pohja

12 kpl Digestive-keksejä
60 g voita

Täyte

1 pkt Philadephia-juustoa
1 prk maitorahkaa (vähintään 2 prosenttista)
2 dl kahvikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 rkl maissijauhoja (maizena)
1 muna

Murskaa keksit, sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voi keksimurusten kanssa ja levitä (älä painele, levitä vain) irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte valmistetaan yksinkertaisesti vispaamalla kaikki aineet keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa ( 175 C) noin 40 minuuttia.

Biologien unkarilainen rahkapiirakka-2

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.