Chilipäivä

Chilipäivä-2

Olen tänään käyttänyt nuo kaikki!
Siis chilipäivä.

Nyt on melkein kaikki ruoat ja leipomukset, kattaukset ja piha huomiseksi valmiina.

Chilipäivä-3

Salsaa ja guacamolea tein molempia kaksi litraa.

Chilipäivä

Ja tein yhtä sun toista muutakin.  Ja pehtoorikin teki. Väitti erikoistuneensa meksikolaisiin possuruokiin! 😉 Ja puolen päivän jälkeen käytiin vielä sellainen täsmä/täydennysreissu Stockalla: kattaukseen kukkakimppu, lohta, vähän lisää avokadoja, yms.

Eiväthän nämä mitkään lakkiaiset ole, tytär on kutsunut about 20 sukulaista + eksnaapurit iltapäiväksi ja illaksi kutsuttuina on  liki kolmisenkymmentä kaveria, mutta heistä melkein kaikki ovat jossain muualla, reissussa, töissä, vanhempiensa luona, festareilla, … siis illaksi ei taida tulla kuin kymmenkunta nuorta. Mutta sitä tärkeämpiä ystäviä ovat esikoiselle. Mm. tarhakaveri ja kaksi muuta vähän myöhempää lapsuuden kaveria, jotka ovat meidänkin kanssa olleet mökillä. Ottopoika ei pääse, mistä minä ehkä olen enempi pahoillaan kuin tytär.

eskari

Valmistujaiset ovatkin siitä erilaiset kuin lakkiaiset (ainakin nyt meillä, ja tiedän muutamilla muillakin olleen), että se on valmistunut joka kutsuu läheiset ja kaverit; valmistujaisiin ei kutsuta vanhempien kavereita ja työkavereita.  Tiedän kyllä meidän opiskelijoiden tai heidän vanhempiensa järjestäneen jos jonkinlaisia kestejä maisteriutumisenkin kunniaksi, joten mitään ”yleistä tapaa/käytäntöä” ei liene olemassa. Ja vuosikymmeniä sitten, niinä esihistoriallisina aikoina, kun minä valmistuin, kukaan ei juhlinut mitenkään. En minä ainakaan tiedä, että olisi juhlinut.  Minullakin vanhemmat (iskä ainakin, äidille olin tainnut kertoa?) näkivät lehdessä valmistuneiden listassa nimeni.

… Huomenna tullenee ehkä 35 vierasta. Ja meininki on ihan eri kuin lakkiaisissa. Ei mitään pipertelyä, ei pieniä sieviä annospaloja kahvipöydässä, ei pellavaliinoja, ei hopeita kiillotettuna, ei taiteltuja lautasliinoja. Huomenna on rustiikit Meksiko-pilheet, joissa on paljon ruokaa ja sen jälkeen kahvia ja kakkua. Ja karkkia tietenki! Enempi sellaisella garden party -meiningillä mennään, – sellaiset maisteri halusi, ja sellaisia on ollut mukava värkätä. Onneksi on loma!

2 kommenttia artikkeliin ”Chilipäivä”

  1. Siellä on ilmeisesti oltu tänään meksikolaistunnelmissa, mutta niin on oltu täälläkin. Kokeilinpa nimittäin taannoista Mexi-kanaohjettasi, ja kyllä oli hyvää (vaikka persilja jäikin kauppaan)! Vähän jännäsin, miten siinä maistuu olut, sillä minä en juomalla saa olutta alas yhtään, mutta oikein oli hyvä maku.

    Torstaiselta Helsingin-reissulta tarttui mukaan Roscoff-sipulia Stockmannilta – kiitos siitäkin vinkistä!

    Vastaa
  2. Juurikin niin, Satu! On oltu meksikolaistunnelmissa ja -mauissa kohta vuorokausi yhteen putkeen 🙂 Ja Mexi-kanaa täälläkin on ollut tarjolla ja hyvin kelpasi. Eihän siinä olut maistu, onneksi. 😉 Oulussa ei Roscoff-sipulia ole ollut pitkään aikaan ;( mutta kyllähän se on ihan ylivertaisen hyvää. Mukava, että vinkki tavoitti ja että maistui.

    Huomenna (tai siis tänään) tulossa lisää meksikolaisia ruokavinkkejä. …

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.