Hitaasti kohti nykypäivää

 

Lissabonin Sao Jorgen -linnoituksen vallihauta (syyslomalla 2010).

keskiajalla2

Tämäkin Lissabonin vanhan kaupungin kujilta.

keskiajalla4

Siis näissä merkeissä edelleen…

Keskiajalla 3

Joka ikisessä paperissa, ihan sama onko kahden tai kahdenkymmenen pisteen vastaus, pyrkijä on muistanut keskiajan kaupungeista yhden seikan: hygienia oli olematonta, viemärijärjestelmää ei ollut ja kaikki jätteet, ulosteet mukaan lukien, heitettiin kaduille ja kujille. Joka ikinen on muistanut sen! Mutta vain yksi on tullut väittäneeksi, että keskiajan kaupungeissa talot lämmitettiin öljyllä ja ruoka valmistettiin grillaamalla. 😉

mdinassa

Yllä oleva kuva  on syksyltä 2006 kun olimme Maltalla, sen keskiaikainen Mdinan hiljainen kaupunki oli aika vaikuttava. http://www.satokangas.fi/Matka/Malta/malta.htm Tullut kyllä mieleen aika  monet reissut ja keskiaikaiset kaupungit joissa on käyty…

Aamusella kun olikin kuitenkin aika kylmä vielä, ja rupesi tuulemaankin, lähdin pyöräilemään ja kun Linnanmaan kasvitieteellinen aukesi, menin sinne kuvailemaan. Ja iltapäivällä systeri ja poika syömässä, jotta mukavasti lukuhommat keskeytyivät. Tämä ei varmaankaan olisi ollut näin mukavaa jollei olisi ollut tämä uskomattoman ihana toukokuu! Itikaton lämpö!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.