Kesäntulo, nuoria – –

Nukkuminen on aivan yliarvostettua, ainakin näin kevätkesällä ja urakan aikana. Illalla ei malta, aamulla ei pysty, ja siinä sitten kitkutellaan viiden kuuden tunnin unilla, … hyvä on, tänäänkin torkahdin päivällä pihalla tovin. Meneehän tämä välillä näinkin. Ja tänäänkin ollut hyvä päivä.

Aamukaste


Aamulenkillä-11

Aamulla,kun aurinko ja minä olimme molemmat kunnolla nousseet, oli merenrannassa kaunista. Rasvatyyni meri, tyven, ei ketään muita. Taas hiljaa mielessäni ajattelen, kuiskaan, en ainakaan leuhkiakseni, mutta koska siltä tuntuu: minun mereni. Tämä maisema on ollut jo niin kauan minun päiviäni, kaikkina vuoden- ja vuorokauden aikoina. Minun mereni.

Aamulenkillä-10

Aamulenkillä-4

Tänään se oli niin kaunis.

Ja kaunista oli Meri-Toppilassa muutenkin….

Aamulenkillä-9

Aamulenkillä-8

Aamulenkillä-7

Aamulenkillä-6
Aamulenkillä-2

Sitten se tavallinen lauantaiaamun kierros AAAACHHH (selitys täällä). Olin oikein tehokas ja tein tuon kaiken muutamssa tunnissa ja hyvissä ajoin ennen puolta päivää olin jo pihalla – tiedättehän keskiaikaa ja kanditöitä…

Kolmen kieppeissä lähdimme pyöräillen Pyykösjärvelle: ystävien keskimmäisen diplomi-insinööriyskekkerit. Emme viivähtäneet kauaa, vappuaattoisin vietämme ko. kodissa hyvinkin liki kellonympäryksen, mutta tänään noup.

Meidän nuoripari, kihlapari, joka on jo kaksi vuotta asunut Alppilassa, pitivät meille tänään pienimuotoiset tuparit. Onhan niitä odotettukin. 😉 Mutta kun nyt olivat pesseet ikkunatkin, kutsuivat meidät kuohuvalle. Ja syömään päätimme porukalla kaupungille lähteä. Olihan torinrannan patiot ja ravitsemusliikkeet täynnä. Ihan mielettömästi ihmisiä liikkeellä. Toripolliisiin (ent. Matalan paikalla) mentiin: ruoka oli hyvää bistroruokaa, juuri sopiva tämän illan tarpeisiin, mutta ehkä tarjoilun – miten sanoisin? rentous? ei ollut se mitä minä ravintolakokemukselta kaipaisin. Mutta en valita: meillä oli kelpo illansuu. Sitten katselemaan Kidsingin finaali, tai ainakin valitut palat siitä, … kaikenmoista järkkäilyä ja nyt, juuri nyt!! , olen väsynyt  – – hyvä merkki.

Viikossa tuli kesä!

Aamulenkillä-12

4 kommenttia artikkeliin ”Kesäntulo, nuoria – –”

 1. Ei nyt ihan olennaisin juttu tässä kirjoituksessa, mutta pakko todeta, etten ole ikinä kuullu termiä ”rasvatyyni”. Piti mieheltäkin kysyä, että mitä se tarkoittaa, mutta hän oli yhtä tietämätön moisesta kuvailusta kuin minäkin. Wikipedia vahvisti arvailumme oikeaksi 😉

  Vastaa
 2. Kuin sulanutta lyijyä… onpa jännä ettett olleet kuuleet. Sitä se on nytkin: meri rasvatyyni. Ah, onnea!

  Aurinkoista päivää Savoonkin!

  Vastaa
 3. Raila, en mie tiiä, mistä lie tullut? Pitänee kysyä murmelilta .. Luulen kyllä että on aika yleinen ilmaus.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.