Kandiseminaarissa

Ulkona  tuoksuu kesäillalle. Ulkona on lämmintä kuin parhaina kesäiltoina.

Mitä tänään olen oppinut? Että ei ikinä, ei koskaan enää järjestetä VIITTÄ seminaarityötä yhdelle päivälle. Aloitimme puolenpäivän jälkeen, lopetimme illalla. Olin käynyt ostamassa vähän makeaa, keitin kahvia, hommasin seminaarihuoneeseen tuulettimen, haettiin aina välillä kannullinen jääkylmää vettä, keskusteltiin, opiskelijat opponoivat ja respondeerasivat, minä koetin ohjeistaa ja opastaa, kommentoida, kehua ja kritikoida! Ja kyllä, kyllä meillä oli hyvä päivä, mutta eihän se tee oikeutta opiskelijoiden opinnäytetöille, joita ova tehneet parista kuukaudesta liki pariin vuoteen, että ne huiskaistaan läpi. Pitäisi ehtiä käsitellä ja keskustella, kannustaa ja kehottaa… Ei enää koskaan tuollaista viiden työn sumaa … Ei enää koskaan. Mutta ohi on!

Myös pääsykokeet on nyt läpiluettu, pisteet minun osaltani annettu. Siitäkin voi taas kerran sanoa, että opettavainen kokemus oli.

Huomenna on minun hieman erilaisen opinnäytteeni aika… saapa nähdä…

2 kommenttia artikkeliin ”Kandiseminaarissa”

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.