Päivällä auringossa lenkillä ja illalla melkein kaksi tuntia planeettakuvien ”metsästyksessä” kanavanvarressa, Nalskussa, pihalla. Päivällä pilvetöntä ja nyt illalla kun olin jo hyvissä ajoin koko kuvausarsenaalini kanssa valmiina harjoittelemaan, ilmestyi taivaanrantaan pilviverho.

 

Eipä Venus ja Jupiter olleet oikein kuvauksellisia. Enkä minä saanut vielä äskenkään sen tasoisia, että viitsisin julkaista. Ursan Taivaanvahti -sivuilla on paljon hyviä kuvia.  Minä taidan pitäytyä näissä ”maanpäällisissä” kuva-aiheissa 🙂   Otinpa sitten hdr-kuvia ja kamerakurssin läksyjä tein.   sää oli mieluisa, pari pakkasastetta ja tyven. Silti Nallikarissa oli monia leijasurffaajia. Ja tuuli tuntui vievän…

 Muutoin sellainen vuorotteluvapaalla olevan suorittajan mallipäivä. Kaikki pyykit on pesty, silitetty, viikattu ja  järjestelty kaappeihin, mullat kukkiin vaihdettu, kotikotiin iltapäiväksi lukemaan ja syömään tullut tytär ruokittu* ja kuulumiset vaihdettu, laskut maksettu, kirjoituspöytä ja muutamat mapit kirjaprojektin jälkeen vihdoin perattu, kilpuri kylvetetty… en viitsi jatkaa, mutta tätä rataa koko päivä.

Stockann Premiere-lehdessä oli Fettucine al Limone & scampi grigliati -ohje. Voimme suositella. Varsinkin kesällä sitruunainen pastakastike tullenee olemaan useinkin pöydässämme.

__________________

Ohje kopsattu  suoraan täältä.

Fettucine al limone & scampi grigliati

Sitruuna-nauhapastaa ja grillattuja meriravunpyrstöjä

300 – 400 g fettucine- tai linguinepastaa

Kastike
1 rkl voita
4 rkl raastettua luomusitruunan kuorta
2 rkl sitruunamehua
250 g mascarponejuustoa
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
runsaasti silputtuja yrttejä (basilika, persilja)
raastettua parmesaanijuustoa

Meriravunpyrstöt
400g pakastettuja , kuorittuja meriravunpyrstöjä
oliiviöljyä
sitruunalohkoja
sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Keitä pasta ohjeen mukaan.
Laita nokare voita kattilaan ja lisää sitruunankuori. Kuullota hetken, lisää mehu ja anna sen haihtua. Kaada kerma joukkoon ja lisää hunaja. Kastike sakenee nopeasti happoisuutensa ansiosta.
Jauha runsaasti mustapippuria kastikkeeseen ja mausta suolalla.
Sekoita vastakeitetyn pastan joukkoon, lisää reilusti vihersilppua ja raastettua parmesaanijuustoa.
Nostele sekaisin ja tarjoile välittömästi grillattujen meriravun eli scampinpyrstöjen kanssa

Meriravunpyrstöt
Sulata, valuta ja kuivaa meriravunpyrstöt.
Öljyä ravunpyrstöt ja paista pannulla tai pariloi hiilloksella muutaman minuutin kunnes ovat kypsiä. Paahda samalla vinosti leikattuja sitruunanpaloja
Mausta suolalla.

2 Comments

  1. Jep, Ursan sivuilla on kyllä turhan komeita kuvia. Mielenkiintoinen asettelu tuossa alemmassa kuvassa, harmi että sää ei suosinut. Itseäni vielä kiinnostais palata aiheeseen tänä ilta, mutta sää ei taida sallia, pilvistyy…

    Tuttu majakka ylemmässä kuvassa. 😉

  2. Pasi, otin pilivisestä taivaasta ja majakasta kuvan ja laitoin tänne melkein kuin sinua varten 🙂 : todistaakseni että olin edes yrittämässä. Tänään minulla ei edes mahdollisuuksia ulkoilla sopivaan aikaan: on digikurssille meno.

    Alemmassa muokatussa kuvassa on vain Venus, yläpuolella oleva on todellakin joku tähti, ei Jupiter. Jupiter on pilvessä.

    Mutta kuvaillaan.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You might also enjoy: