Päivä pohjoisessa

Kävin kylillä päivällä. Saariselällä siis. Kuukkelin edessä oli enemmän venäläisten autoja kuin suomalaisten. Ja kaupassa oli vielä paljon japanilaisia, hengityssuojat joillakin. Mitähän varten? Saasteita, kylmää, lintuinfluenssaa, possunuhaa vastaan? En ymmärrä, mutta ei minun varmaan tarvikaan.

Kävin Kuukkelin jälkeen Siula Centerissä, se on sellainen pieni ”ostoskeskus” – siellä on Petrillä Lapin herkkujen kauppa, jossa kannattaa käydä, poromakkaraa sieltä hain, ja sitten kävin Hippupuodissakin. Kuulin, että yläkerran Siwa on lähdössä ja että pitäisi siihen saada laadukkaiden ruokatarpeiden putiikki. Kerroin siitä mökille palattua pehtoorille ja sanoin, jotta josko perustaisikin herkkukaupan tänne. Käymässä ollut sähkömies (keittiön lattialämmityksen termostaatti vaihdossa) kummeksui, jotta ”tänne pakkaseen ja viimaan muuttaisit?” Voisin minä vähäksi aikaa muuttaakin.

Tänään ei ole kyllä ollut niin hieno päivä kuin eilen. Tuullut ja tuiskunnut.

Kaupasta tullessa tuiskusi kovasti, ja olin vähän ajatuksissani, ja porokolari oli kyllä lähempänä kuin koskaan. Jo lähtiessä nämä Hangasojantien ”kotiporot” haittona ja joku niistä sitten Ylähangan risteyksessä tulla pasahti eteen. Onnistuin just ja just jarruttamaan ja perässäni ollut pikku kuormuri joutui ajamaan toiselle kaistalle, ettei olisi tullut minun perääni. Huh!

5 kommenttia artikkeliin ”Päivä pohjoisessa”

 1. Toivottavasti vältät ’läheltä piti’ -tilanteet – kontakteista puhumattakaan – myös tulevaisuudessa!

  Maalaamatta mitään mihinkään, oheistan asiaan liittyvää lakitekstiä:

  ELÄINSUOJELULAKI 4.4.1996/247, Luku 1, 14 §
  Sairaat tai vahingoittuneet eläimet

  (1 mom……)

  (2 mom)
  Sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa kotieläintä tai muuta ihmisen hoidossa olevaa eläintä on joko itse autettava tai ilmoitettava eläimestä sen omistajalle tai hoitajalle taikka kunnaneläinlääkärille, kunnan terveydensuojeluvalvontaa hoitavalle viranhaltijalle tai poliisille.

  Jos 2 momentissa mainittujen henkilöiden tavoittaminen on kohtuuttoman vaikeaa ja jos eläin on sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, saadaan se lopettaa. Tästä on viivytyksettä tehtävä 2 momentissa mainittu ilmoitus.

  Sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan.

  Hyvää Uutta Vuotta!

  Nimim. ”Hirvi pysyköön keitossa(an) ja poro makkarassa(an)”

  Vastaa
 2. Mekuru, hyviä reissuja, makuja, puutarhoja ja vointeja sinnekin tulevallle vuodelle!

  Koivu, kiitos kuluneesta vuodesta, ja oivallista seuraavaa toivotellen…

  Tuo liitteesi sai meidät täällä pohtimaan, kuka pystyy ja pystyykö? Siis pysyisipä poro makkarassa tai metsässä!

  Vastaa
 3. Ihanaa uutta vuotta! Kiitos kuluneesta (siis hyvin käytetystä). Tiesitkö, että jos Perussa ajat vicunjan päälle, neljä vuotta vankeutta! Kaikkea hyvää sinulle ja Pehtoorille ja nuorisolle!

  Vastaa
 4. Samoin sinulle ja perheelle, Irma”

  Peruun en taitaisi uskaltaa lähteä ajelemaan! Neljä vuotta – vahingosta? Huh! Huomenna väistellään kotimatkalla porotkin.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.