Ulkomaanmatkoja

Niinhän me tyttären kanssa tehtiin, että puolilta päivin lähdimme ulkomaille. Kohteena Haaparannan Ikea. Eihän me tätä olisi uskottu, että shoppaamaan lähdetään, mutta niinhän tehtiin. Ja shopattiinkin: paistinpannu tyttärelle ja grilliparila minulle. Tunti hurahti Ikeassa ihmetellessä, ja sitten Ica Maxiin ja Systembolagetiin. Kahdessa jälkimmäisessä meni melkein yhtä kauan kuin ensimmäisessä. Vähän hymähtelimme, että mitähän se kertoo meistä… Pororieskaa ja katkasulatejuustoa ja katkasalaattia, hilloja ja limpparitölkkejä. Entäs Amarone? Viidellätoista eurolla amaronea? Sekä viini että ruoka ovat olennaisesti halvempia kuin Suomessa. Any way. Mukava pikku reissu.

Ja ulkomailta palatessa sähköpostissa toiveikas viesti, että reilun viikon päästä päästäisiin pehtoorin kanssa taas ulkomaille:  Karjalan matkamme on kiinni enää siitä, että viisumianomukset hyväksytään. Tuulestatemmattu pääsee Tuulien maille?

2 kommenttia artikkeliin ”Ulkomaanmatkoja”

 1. ”Kielet kun oppii, niin ei ne kotimuassa pysy.” (R:kylän isäntä lapsistaan 1960 -luvulla)

  Espanja, Suomi, Ruotsi, (pian) Venäjä*: Olet oppinut kielet!

  Берёзовское-Бьёрке-Койвисто-Приморск. En tunne Koivistoa; koivistolaisia/juuriltaan koivistolaisiakin vain puolenkymmentä. Lähteeni kertovat, että Josef Stenbäckin suunnittelema (1904) jugendtyylinen harmaakivikirkko on vielä pystyssä. Neuvostoterrorin vuosina siellä toimi disko (siis…). Blogisi ystävät saanevat turneesi jälkeen kuulla, mitä kirkossa nykyisin puuhastellaan.

  Koiviston mlk, Koivistonsaari (Ostrov Bol Berezovy). Nyt tärppäsi! Elokuussa 1983 vierailin Leningradin eläinmuseossa (Zool. Inst., Academy of Sciences, c/o I.L. Sukhareva), ja pitelin hyppysissäni (mm.) KOIVISTONSAARELTA (Ingerttilästä?) 19.VII.- 11.VIII.1979 tallennettuja niitty-yökkösiä (Cerapteryx graminis). Kauniita perhosia, yli kolme vuosikymmentä jatkuneesta sosialismin ikeestä huolimatta!

  Wikikarelian (http://www.wikikarelia.com/index.php/KOIVISTON_MLK) mukaan Ingerttilän ja Eistilän (nykyään kollektiivisesti = Petrovskoje) alueella ON SÄILYNYT TALOJA. Tuulien tupia?

  Toivottavasti Putin heltyy viisumiasiassanne!

  *Pakkoluovutettu Karjala

  PS. Tuulissa tuntuu riittävän. Kirjahyllystäni löysin (vain!?) kansipaperin teokseen John Irving: Tuulesta temmattu tyttöystävä. Ykköskamaa Pehtoorin lukulistalla tuttavuutenne alkuaikoina, eller vad?

  Vastaa
 2. Unohdit Andorran ja Ranskan, Koivu. Kieliä oppimattomanakin – loman mahdollistaessa – mukava reissata. Koiviston harmaakivikirkko, äitini kotikirkko, on tosiaan ollut disko ja elokuvateatteri, mutta on nyt palautettu alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Ehkä pääsen kirkossa käymäänkin.

  Tuulen tuvasta eli Tuulen talosta Ingerttilässä ei ole kuin kivijalka jäljellä. Äiti on parikymmentä vuotta sitten käynyt kotitalonsa rauniot katsomassa. Minä haluan nähdä edes sen maiseman, ne rannat.

  John Irving on ollut meidän molempien lukulistalla ja olen luullut lukeneeni (lukeneemme) suunnilleen hänen koko tuotantonsa, mutta ”Tuulesta temmattu tyttöystävä” on tuntematon. Pitänee sekin lisätä piiitkään lukulistaan, jossa Kalevala on kummasti pudonnut kovasti alaspäin…

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.