Kesän ruokahaastekilpailun voitti Herkku ja koukku -blogin pitäjien kirsikkavaniljapiiras. Haaste jatkuu ja elokuun ruokahaasteen aihe  on  ”Luonnon antimet”.  Haasteessa lukee, että ”haasteruuan pääraaka-aineen tulee olla sellainen joka kasvaa villinä luonnossa!”

Kovasti mietin, millä osallistuisin.  Jotain pohjoista? Tämän reseptin taustalla on se, että pohjoisen mökillämme ei ennen ollut uunia, joten tiramisu oli siksi siellä hyvä herkku tehtäväksi. Tiramisua tuli varioitua jos ja vaikka miten. Tyttären lakkiaisia varten sitten soveltelin tämän tavallista juhlavamman version.

Vaikka tänä vuonna hillasato ei olekaan hyvä, on niitä kuitenkin taas käytettävissä: kiitos ja kumarrus jälleen kerran Pudasjärven suuntaan.

No niin, vastaukseni haasteeseen on siis Hillamisu.

hillamisu 1

HILLAMISU
– tiramisun pohjoinen versio

1 pkt Savoiardi-tiramisukeksejä
1 dl mango- tai appelsiinituoremehua
500 g hilloja (lakkoja, suomuuraimia – ihan millä nimellä vaan)
(pullollinen Lapin jängän kastiketta)
(4 rkl Cointreau tai Grand Marnier –likööriä)
100 g tummaa suklaata
4 dl vispikermaa, vaniljasokeria pari teelusikallista
200 g mascarpone-juustoa tai Philadelphia-juustoa
kaakaojauhetta tai suklaalastuja

hillamisu 2

Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää vaniljasokeri ja tuorejuusto mukaan.

Lado laakean tarjoiluastian pohjalle keksejä ja kostuta ne mehun ja liköörin sekoituksella.

Kaada keksien päälle myös Lapin jängän kastiketta, jota on myynnissä ainakin pohjoisen turistikaupoissa ja eteläisemmän Suomen herkkukaupoissa (esim. Stocka). Ilman tätäkin misu onnistuu.

Seuraavaksi vuokaan kerros  hilloja ja sitten kerma-tuorejuustovaahto. Tähän päälle sulatettua suklaata (ei ihan välttämätön).

Sitten taas keksejä, mehua, kastiketta, hilloja.

Päällimmäiseksi tulee juustomassa. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Viimeistele kaakaojauheella tai suklaalastuilla ennen tarjolle asettamista.

hillamisu 3

(kuvat suurenevat klikkaamalla)

Tämä on hyvää, helppoa ja monin tavoin sovellettavissa.  Esimerkiksi vadelmista tulee oikein hyvää. Ja mustikkamisuakin meillä on syöty…

___________________________________________

PS. Toinen hyvä hillakakkuohje on reseptikansiossani.

11 Comments

 1. Hei piti tänne vielä kommentoida että ihan loistavaa, tiramisu ilman kahvia! Mä nimittäin en juo kahvia ja tää herkku on aina jäänyt väliin. Mutta tää kuulostaa tosi herkulta!

 2. Vellipoika, kiitos, kiitos. Kyllä sinunkin haasteruokasi (tälläkin kertaa) vaikuttaa oivalliselta. Semminkin kun sienet ja kala ovat ykkösherkkuja meidän viikonlopun ruokapöydässä.

 3. Heiiii!
  Arpapeliksi meni elokuun ruokahaasteessa ja on iso iloni kertoa että arpa-onni osui tähän keittiöön ja Hillamisu on voittaja!! Isot onnittelut koko Herkku & Koukku -tiimin puolesta!

  Ja nyt sitten syyskuun haastetta miettimään 🙂

 4. No huh! Kiitokset Hilla ja Koukku -blogille ja erityisesti Jytikselle haasteesta ja onnitteluista. Ja Vellipojalle makoisasta ja rehdistä kilpakumppanuudesta.

  Nyt katseet seuraavaan kauteen. Pitäisi pistää liikkeelle syyskuun haaste? Yritän iltasella ehtiä, huomenna viimeistään julkistan..

 5. Äijäruokalasta myös onnittelut voitosta.

  Oman haasteideanne koen hankalaksi. Paitsi tätä kirjoittaessani keksi mitä teen!

 6. Ari, kiitos onnittelusta ja kiitos hyvälle haastajalle. Hienoa jos keksit seuraavaan haasteeseen idean. Postausta odotellessa…

 7. Haasteesta jäi pois ehdottamani ja monen kannattama linkitysohje. Ajatukseni kehittyi sen verran, että päädyin kirjoittamaan ohjeen.

  Koen hiukan kiusalliseksi sen että se on omassa domainissani – säännöllisenä osallistuja kun olen. Jokin täysin ruokablogauksen ulkopuolella oleva paikka olisi parempi.

 8. […] Nimittäin viime kesästä saakka on takaraivossani kummitellut Tuulesta temmattua -blogin Reijan hillamisu. Ja sitäpä siis isukin hilloista tein. Hillamisu oli ihan hyvää, ja varmasti taivaallista […]

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You might also enjoy: