Mökillä on syksy. Ei ole ruskan värejä, eikä paljon sadettakaan, mutta kylmä (- 10 C).

Asenteella ”ulkoilu on pukeutumiskysymys” lähdettiin aamulla ulos: riddari päälle, kumpparit jalkaan ja sienikori ja puukko mukaan, ja eiku metsään. Käveltiin Laanilan Kultareitille, kaunista metsää sielläkin. Uusia polkuja, poluttomia kankaita ja puolentoista tunnin jälkeen minulla jo kori melkein täynnä – tänään poimin vain herkkutatteja ja kehnäsieniä, niin ja koristeita.

Varpuja ja orakkaita. Ja ruokapöytäänkin koristusta.  Sitä kasvaa teiden varsilla ja meidän mökkipihassakin.

Oli syy ja ilo koristella ruokapöytä, sillä saimme Oulusta vieraita. Viiniystävät, yliopistokollegat – ja rotissööriystäviäkin he ovat. Ja ovat olleet Hangasojalla kuusi vuotta sitten, ja jo silloin puhuttiin, että olisi hyvä joskus tehdä yhdessä pieni rengasmatka Norjaan… Nyt ollaan jo lähellä aikeen toteutumista.

Mutta tämä ilta kului ruokapöydässä. Mie köksäilin iltapäivällä kaikenmoista pientä ja vähän isompaakin.

Pääruoaksi lohirullia perunoiden, mätikastikkeen ja kehnäsienimuhennoksen kera ja jälkkäriksi lime-valkosuklaakakkusia (olivatpa hyviä!!!) ja lemonpossetia mustikoiden kera.

Iltakävelyllä vielä purolla ja mökkitiellä. Tyven, valoisa hyvä sää, – ja mielikin.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.