Leppoisa, liikkuva ja levollinen maanantai.

Aamupalalla pitkään, ja kun kerran sää oli sateeton, lähdimme Saariselkä-kierrokselle. Yhden sotrin sightseeing. Ja siihen kuului mm. metsässä liikkumista ja Kaunispään Huipulla kaarnikkakakun testaus.

Minun/meidän oli päästävä käymään myös kappelissa, – eihän siitä ole kuin kolme viikkoa kun Esikoisemme siellä vihittiin, vähän kuin kävimme aistimassa hääpäivän tunnelmaa. 🙂

Ja tänään hoksattiin, kuinka kannattaakaan viedä sieniasiantuntijaystävät metsään kävelylle – varsinkin tällaisena hyvänä sienivuonna. Kun he mökillä välttämättä halusivat avustaa ruoanlaitossa, en millään muotoa halunnut estää: niinpä meillä oli päivällisen alkupaloilla paistettuja kuusenleppärouskuja ja tatticarpacciota. Pääruoalle minä laittelin matsutakea marinoituna – sekin sai myötäsukaisia kommentteja.

Jacobs Creekin double barrel oli oikein suunmyötäinen poron ja tattirisoton kanssa. Jälkkäriksi semifreddo hillojen ja mansikoiden sekä amarettikeksimurun kanssa. Noh, maanantaina näin vähän vaatimattomampaa.  🙂 Hyvin syöminen yhdessä on mukavaa, tavattoman mukavaa kun on seuraa, jolle ruoka maistuu ja jolle se on muutakin kuin vain elinehto.

Saunomista, notskilla oloa, lintujen tarkkailua, puronrannassa kulkemista, kuvailuakin, kaikkea mökkieloa… Ja suunnittelua. Huomenna kohti pientä seikkailua! Muutama vilukko kukassa ….

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.