Tänään kaksi olennaista juttua: kun kerran lupasi sadetta iltapäiväksi päätimme, että tänään ON se aiottu Tuulentuvan siivouspäivä. Toinen tärkeä juttu se, että ehdin vielä ”aamumetsään” – hain lähimetsästä niin paljon kehnäsieniä ja ja isohaperoita, että niistä riitti ruoaksi asti.

Tein (elämäni eka kertaa) sienilasagnea. Soveltelin omaa porolasagne-ohjettani, poron tilalla ”pannulla nesteet pois” -käsiteltyjä sieniä. Ja väliin vähän ylimääräistä (oikeaa, ei siis vain raejuustoa) juustoa. Hyvällä ruokahalulla nautimme. Sieniruoalle, lasagnelle italialainen chianti on usein passeli pari, ja niin se oli tänäänkin. Tänäänkin siis juhlaa ruokapöydässä.

Meidän Tuulentuvan (meidän vanha mökki, pikku mökki, vierasmökki, mökillä yöpyvien ystävien, lasten ja lapsenlasten mökki, vm -85) siivous on pitkin vuotta siellä asustelevien vastuulla, – imurointi ja vessan siivous lähtiessä on mökkiasujien ”palvelusohjesääntöön” 😀 kirjattuna, ja hyvin on homma  toiminut. Joten minun/meidän siivousintoilu ei kovinkaan usein ”ylämökkiin” asti yllä. Kerran vuodessa kuitenkin suursiivous. Tänään oli se tämänvuotinen ”kerran”. Jokunen tunti kimpassa touhuttiin ja tuli puhdasta.

Olen tässä suhteellisen intensiivisesti keväällä Huvila & Huussi -ohjelmaa sekä Suomen kaunein kesämökki -ohjelmaa katsellut ja inspiroitunut. Olen suunnitelllut jotain simppeliä, helppoa, edullista raikastamista mökkiin ja ryhtynyt harkitsemaan, että josko maalaisin ikkunalistat valkoisiksi. Ja ehkä maalaisin katonkin!?

Mitäs mieltä olette? Kannattaisiko?  Onko muita ideoita? Valkoiset sivuverhot? Eivät sovi Lapin mökille? Vai sopivatko sittenkin? Sisustus on nyt ollut suunnilleen 17 vuotta tämän näköinen, – vähän haluaisin raikastaa. Punainen on tehosteväri, ja se miellyttää edelleen, mutta … Mitäs tekisin?

[Laajakulmalla otetuissa kuvissa mökki näyttää PALJON isommalta kuin todellisuudessa on.]

Tuulentupa on oikeasti mökki, tämä meidän uusi ( vm -2007) Myötätuuli on enemmänkin ”vapaa-ajanasunto” tai ”kakkoskoti”. Sitähän se nykyisin yhä enemmän meille on ollutkin, viime vuosina yli kaksi kuukautta, melkein kolme, vuodesta täällä. Korona-aikana tyttärelle ja Vävylle etätyökoti. 🙂 Tulevina vuosina meillä ehkä mahdollisuus olla täällä vielä enemmän. Nytkin ollaan vielä monta päivää, mikä tuntuu oikein hyvälle.

6 Comments

 1. Kiva mökki!Älä vain maalaa MITÄÄN valkoiseksi,mieluummin ne valkoiset sivuverhot.Hirsimökki on upea,oma itsensä,ei saa maalata…

  1. Kiitos, Kati! Nyt ainakin tuli napakka, selkeä mielipide! Otan huomioon päätöstä tehdessä. 🙂 Katsotaan … 🙂

  1. Valoisuutta – ja raikkautta – juuri kaipaan. Varsinkin loppusyksyllä ja talvella mökki on aika tumma sisältä. Mäntylautakatto valkoiseksi voisi minustakin olla siihen ratkaisu. Ehkä. 😀 Pitää vielä miettiä.

 2. Taas on Teillä ollut mukavia mökkihetkiä ja tekstistäsi aivan huokuu tyytyväisyys.

  Meidän mökki on pieni. Isäni on sen rakentanut 1956-58 ja hän pikkuisen laajensi sitä aikanaan. Me olemme myös tehneet pienehköjä parannuksia ja muutoksia. Yksi isoimmista oli katon valkoiseksi maalaaminen. Koko mökki valaistui etenkin kun osa katosta (vanha terassin osa) oli lähes musta. Viehättävä mökki!

  Oikein mukavaa ja sienekästä elokuun jatkoa!
  Anneli

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.