Olenhan muistanut kehua ja kiittää Oulun pyörätieverkostoa. Tänään – kun paistoi ja oli jo aika lämminkin – muistin taas olla erityisen kiitolllinen siitä. Parinkympin jälkeen oli käännyttävä kohti kotia, vaikka hyvän kirjan (Bonnie Garmuson ”Kaikki on kemiaa”), parissa olisi voinut polkea vielä vaikka mutkin Haukiputaalle.

Mutta! Eihän kirjaa tarvinnut keskeyttää kotipihalle tullessakaan: työn touhu siellä imaisi mukaansa. Kattoremontin tekijät ja Pehtoori terassilaudoituksen parissa olivat hyvänä esimerkkinä jatkaa liikkeessä, joten niinhän sitten päätin meidän ”mutterimajan”, pihapiirin Huvilan, kuurnata kesäkäyttöön kelvolliseksi. Siinäpä se lämmin, liki tuuleton, täysin itikaton iltapäivä vierähti. Vähän sellainen vapaapäivän fiilis on ollut.

Jossain välissä piipahdin lähikaupassa: en muista, olisinko koskaan ennen kassleria ostanut. Tänään ostin. Halpaa ja hyvää. Ei mitään dieettisafkaa, mutta helpolla hyvää. Ja kesän merkkinä tomaattisalaatti: kulhon pohjalle 2 rkl balsamicoa, ½ – 1 dl oliiviöljyä, pippuria, suolaa, sokeria, kevätsipulin varsia ja basilikaa. Sekoita nämä ja lisää joukkoon rasiallinen puolitettuja kirsikkatomaatteja. Jos grillissä on – kuten meillä tänään – halloumia ja pakastimessa yrttivoinappeja, niin helppo kesäruoka on valmis.

Perhechatissa taas aktiivista. Töitä ja kuvia, lomia ja reissuja, ruokaa ja muuta höpötystä.

Kaiken kaikkiaan melkein kesälle tuntuu…

Jokainen kommentti on ilo!

You might also enjoy:

Discover more from Tuulestatemmattua

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading