Tex-mexiä kotona

Ja juuri tänään kun meidän perheen ”pikkuisen meksikaani” tyttäremme lähti – niin iloissaan ja tyytyväisenä – J:nsä kanssa kohti pohjoista, ainakin kuukaudeksi Hangasojalle, meillä oli kokeilussa Nacho Mexican OnePot pasta. Harri Syrjäsen (@Harrisyrjänen) pastapoteista on tullut meidän ruokalistalle jokaviikkoinen vieras – tänään päädyin siihen vähän vahingossa, kun tulin kotiin vasta paljon ohi meidän normiruoka-ajan. Ei ollut oikein inspiraatioa tai ajatuksia omasta takaa. Tämä onkin oikein hyvä, nopea, helppo, mieltä ja kehoa lämmittävä, ruoka.

Vähän soveltelin: lieventelin mausteisuutta (vatsani ja Pehtoorin vuoksi 🙂 ) vähentämällä korianterin määrän puoleen (sen voi kyllä halutessaan vaikka jättää kokonaankin pois, toteaa Syrjänen kommenteissaan) ja vaihtamlla jalapenon punaiseen mietoon chiliin ja lisäsin cheddaria lautaselle vielä enemmän kuin annoskuvassa on.

Nacho Mexican OnePot pasta

300g naudan jauhelihaa
300g bavette spagettia
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 tuoretta jalapenoa
1 pussi Taco-mausteseos
1,5 dl paseerattua tomaattia
1 l mietoa lihalientä
Pikku nippu korianteria
60 g cheddarjuustoraastetta
2 rkl creme fraichea
Nachoja kourallinen
Suolaa ja mustapippuria

Paista jauheliha oliiviöljyssä, lisää pilkottu sipuli, valkosipuli ja jalopenot.
Paista vielä hetki ja lisää taco mausteseos.
Lisää paseerattu tomaatti ja lihaliemi. Kiehauta ja lisää spagetti.
Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää korianteri.
Keitä hiljaa hymyillen noin 15 min kunnes pasta on kypsää.
Nosta annos lautaselle ja lisää päälle creme fraichea, cheddaria, nachoja ja korianteria.

Tämä OnePot on äänestetty parhaaksi näistä Syrjäsen pastajutuista, mutta ei meillä yltänyt edes hopealle. Ehkä olemme jo niin kylläytettyjä tex-mex -sapuskalla, että tämä ei siksi päässyt kärkikaksikkoon.

Koodarit lähtivät Hangasojalle etätöihin, gradun tekoon, nauttimaan keskitalven hiljaisuudesta, odottamaan uuden kodin valmistumista, – ja koronaa pakoon kun me nyt Pehtoorin kanssa siirsimme oman ”talvilomamme” Lapissa vietettäväksi hamaan tulevaisuuteen.

Nuoret vähän miettivät, kuinkahan käy kolmannen rokotteen saaminen kanssa, kun nyt ovat pois kotipaikkakunnaltaan, mutta selvisikin, että helpommin saavat sen kuin jos olisivat Helsingissä. Ivalossa on joka päivä kaikilla halukkailla yli 12-vuotialla mahdollisuus hakea rokotus – jonottamatta – arkisin 9 – 12 ja 13-15 välisenä aikana. Aikoivat huomenna ajella Ivaloon hankkimaan viikon ruokatarpeet ja Modernat!

 

Kaverin Insta-tililtä poimin tällaisen

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.