Loppiaisiltapäivän keidas

Loppiaiseen kuuluvat karonkat, konsertit, jouluruokien jämien tuunaaminen uuteen uskoon, talven selän taittamiseksi vierailut sukulaisissa ja ystävien luona.

Voivat kuulua, mutta eivät ole tänään kuuluneet meidän perheen loppiaiseen. Tai noh, jos sukulaisvierailuksi lasketaan, että tytär nyt ”asuu” meillä, Juniorin poppoo kävi syömässä (ja pelaamassa Nintendoa) ja minä kävin äidin luona.

Mutta ei karonkkaa, ei konserttia, ei edes jouluruokia. Tyttären innostamana laitettiin tex-mexiä. Perinteisiä lisukkeita tortilloille, mm. pitkästä aikaa home-made guacamole, ja sitten punaisista linsseistä ”opiskelija-budjetin, köyhäily, vege” -täyte tortillojen täytteeksi. Olennaista sen kanssa oli, että lisukkeena oli myös Aura-murua, kirsikkatomaatteja, kermaviiliä ja kunnolla mausteita. Melkein kaikki tarjolla olleet vaihtoehdot kelpasivat, kipot ja kulhot tulivat melkein nuolluksi.

Ja jälkkäriksi (kaupan) suola-karamelli-panettonea sekä piparkakkutalo! Tai ainakin katon koristeet. Olihan Apsusta hienoa kun sai vasaralla räsäyttää talon rikki! Ja Eevin kanssa luettiin vähän kuin jäähyväisiksi joululle Mauri Kunnaksen ”Joulupukin joululoma”. Se on nyt viimeisen kahden kuukauden aikana luettu ainakin 10 kertaa. Ainakin.

Nyt talo hiljennyt, nyt taas vähän liikaa tilaa kaikelle.

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Loppiaisiltapäivän keidas”

  1. Tykkään kyllä siitäkin, hyllyssä on. Mutta se on kolmivuotiaalle vähän liian ”kirjallinen”. Epäilemättä muutaman vuoden päästä se on lukulistan kärjessä. 🙂

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.