Turistina kotikaupungissa vol. X

Hyvä päivä tänään.
Taas turistina kotikaupungissa. Puolensataa kilometriä pyörällä pitkin poikin. Aamupäivällä yksikseen enempi kuntoillen, iltapäivällä Pehtoorin kanssa viettämässä ”kulttuurikierrosta”.

Keskikaupungilla, Laaniskan (Plaanaojan) varressa, Letkunpuiston laitamilla on tällainen hieno terassi. Usein olen miettinyt eikö siitä voisi tehdä jotenkin huomiota herättävämmän. Vaikka penkki ja joku koristepuu siihen? Pieni keidas keskellä kaupunkia.

Nyt kun viereinen Snellmanin puisto alkaa remontin jälkeen olla todella kaunis ja viihtyisä, tämä terassi kadun toisella puolella olisi kuin piste iin päälle.

Hupisaarilla oli kaunista, ruusutarhassakin vielä paljon kukkivia. Paljon ihmisiä oli kyllä jo aamupäivällä liikkeellä.

Möljältä Nallikariin kulkevan rannan myötäisesti kulkevan polun varrella on kaunis koivukuja, vielä vihreää sielläkin. Suomen luonnon päivän hetki juuri tässä kohtaa. 😀

Iltapäivällä kotona pari tuntia. Tein ja nautimme oikeinkin hyvää kesäkurpitsapastaa (palaan reseptiikkaan lähipäivinä). Söimme pihalla, auringossa, lämmössä.

Jälkkärille, pienelle makealle, ajelimme Taidemuseon Kaari-kahvilaan. Se on viehättävä, tyylikäs, ja tarjolla olevat baakkelsit etc. ovat jotenkin hienostuneita – ei kylläkään niin hienoja kuin silloin kun Taidemuseon kahvila oli toisessa kerroksessa, en muista sen nimeä, mutta siellä joskus erityistapauksissa kävimme esimiehen kanssa kahvilla. Meidän työhuoneet olivat silloin (joskus 1980-luvun lopulla) tuossa yllä olevan kuvan  rakennuksessa. Siis vastapäätä Taidemuseoa.

Jälkkärin jälkeen kiersimme Supernatural-näyttelen. Pehtoori ei ollut sitä vielä nähnyt, minä kylläkin. Edelleen se on vaikuttava.

Seuraavaksi ajattelimme perehtyä viinikulttuuriin ja tänään ajella Winenbar Kurkelaan nauttimaan ne eilen väliin jääneet samppanjalasilliset, mutta siellähän olikin yksityistilaisuus. 🙁 Poljimme Nallikarin patiolle. Hyvähän se meren äärellä, lämmössä, melkein tyvenessä oli istuskella ja lasilliset nauttia.

Kotimatkalla vielä Toppilan Satamaan viettämään ”venetsialaisia”. Oulu-laivalla oli tänään avoimet ovat, erityisesti kai lapsille suunnattu tapahtuma, mutta minähän käytin tilaisuutta hyväkseni ja pääsin vihdoin paljon kuvaamani laivaan sisälle. Tapahtuma oli juuri lopuillaan (klo 18) mutta sain kapteenilta yksityisesittelyn.

Hytit, pentterin, kapyysin ja messin sekä salongin näin. Kuulin toiminnansta, näin simulaattorin, kokoustilat, historiastakin puhuttiin.

Hyvä päivä tänään.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.