Kotihommissa ja niitä välttelemässä

Sadekuuroja aamupäivällä. Hyvä niin, niiden aikana sain tehdyksi kaikkia pieniä kotityörästejä pois. Pois mielestä, näkyvistä. Ja puolelta päivin jo selkeni ja lämpeni. Pakkasin pyörän satulalaukkuun kameran ja pari objektiivia vakaana aikeena kuvailla kauniin kotikaupungin rantoja ja raitteja. Kuvia keväisestä Oulusta. Kahden tunnin lenkin aikana en edes avannut pakaaseja. Parin juomatauon aikana kännyräpsyjä… Tämmöiseksi se on mennyt minun kuvausintoni.

Mutta näkeehän tästäkin, että vihertää (ja siitepölyttää!!). Ajelin mm. Pyykösjärven rannan ja Hietasaaren (Hartaanselän) kautta etsiskellen niillä pesiviä joutsenpariskuntia, jotka olen jo aiemmilla kierroksillani nähnyt. Niillä kerroilla ei ollut kameraa ja pitkää objektiivia mukana, ja nyt kun oli, niin joutsenista ei tietoakaan. Linturetkeilijöitä varsinkin Pyykösjärven rannalla aika moniakin.

Iltapäivällä pihahommissa, eikä sitten juuri muuta.

Pihallamme kasvaa (valkovuokkojen lisäksi 🙂 ) mm. yksi tämmöinen. Osaako kukaan sanoa, mikä se on?

4 kommenttia artikkeliin ”Kotihommissa ja niitä välttelemässä”

 1. Pikkukäenrieska, meillä oli aikoinaan omenapuiden alla keltaisena mattona, leviää itsestään, kukinnan jälkeen häviää nurmikon sekaan, ja nousee seuraavana keväänä uudelleen.

  Vastaa
  • Kiitos, Toini. Meilläkin se on omenapuun läheisyydessä. Aika jännän näköinen tuo on.

   Sainkin tiedon kasvista yyveenäkin ja samalla vinkin (Kiitos, L-M!) sovelluksesta, joka tunnistaa kasveja. PlantNet-sovellus on minullakin nyt puhelimessa. Ks. artikkeli aiheesta

   Vastaa
   • Kiitos sinulle tuosta PlantNet-sovellusvinkistä, kaikkihan on nykyään mahdollista kun osaa etsiä !! Kuulin juuri että samankaltaista voi käyttää myös lintujen tunnistamiseen.

    Vastaa
    • Sain vinkin opettajalta, joka yllytti tekemään nykyajan digikasvion. Minä kun olen sitä sukupolvea jonka ei enää tarvinnut koulussa kasviota kerätä. Mikä ei ole ainoa syy sille etten tunne juuri mitään kasveja kuten en kyllä lintujakaan.

     Tuolle sovellukselle kyllä on varmasti käyttöä Lapin patikoilla ja mahdollisilla patikkareissuilla ulkomailla. Josko sellaiselle vielä joskus….

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.