Olen ESFJ

Historian alkuhämärissä, joskus 2000-luvun alkupuolella suoritin töiden yhteydessä ja ohessa korkeakoulupedagogisia opintoja, ja siellä perehdyttiin myös persoonallisuustyyppeihin, ja halutessaan pääsi testattavaksikin. Tietysti halusin ja minulla on vielä tallessa tuloksetkin. Kaivoin ne viime viikolla esille, kun fotojooga-kurssilla käytiin keskustelua persoonallisuuspiirteistä (ja niiden vaikutuksesta myös valokuvaukseen ja myös persoonallisuuden näkymiseen omakuvissa/selfieissä).

Tuon keskustelun kautta löysin persoonallisuustestin, joka on aika lailla tieteellisempi kuin FB:n sähköposteja tai tilejä kalastelevat mitä merkillisimmät ”luonne-testit” (erityisesti Nametest.com), joissa käyttäjä antaa yritykselle luvan hyödyntää käyttäjän antamia tietoja hyvinkin monella tavalla. Ja samalla myös testin tekijän kavereidenkin tiedot kulkeutuvat kolmannelle osapuolelle. Ei hyvä (ks. YLEn artikkeli)

Persoonallisuustesti, jonka tein (luottaen että se ei ole edellisen kaltainen uhka) on täällä. Ja sen tulos on hyvin samankaltainen kuin silloin parikymmentä vuotta sitten tehdyn tulos. Sekin taisi olla juuri Myers-Briggs-tyyppi-indikaattorilla tehty ja ainakin tämän nyt tekemäni perusteeella persoonallisuustyyppini on ”konsuli”, joita on 12 % väestöstä.

Iltalehdssä viime keväänä julkaistussa artikkelissa kerrotaan nimenomaan suomalaisten yleisimmistä persoonallisuustyypeistä ja käyttämisen dimensioista.

Käyttäytymisen keskeisiä dimensioita ovat:

 1. Ekstraversio (E, suuntautuminen ihmisiin ja asioihin ulkoisessa maailmassa)
 2. Introversio (I, ajatusten, tunteiden ja vaikutelmien pohtimiseen sisäisessä maailmassa)
 3. Tosiasialliseen tietoon tukeutuja (S, hankkii tietoa mieluiten viiden aistin kautta, pitää konkreettisesta, käytännöllisestä, hallitsee yksityiskohtia)
 4. Intuitio (N, hankkii tietoa mieluiten kuudennen aistin kautta, hallitsee kokonaiskuvaa ja suvaitsee muutoksia)
 5. Ajattelija (T, looginen päätöksenteko)
 6. Tunteva (F, tunteisiin ja arvoihin perustuva päätöksenteko)
 7. Järjestelmällinen (J)
 8. Spontaani (P)

Dimensioita on kahdeksan ja niistä muodostuu 16 erilaista persoonallisuustyyppiä, joille annetaan em. testissäkin oma ”koodi” Minä olen ESFJ. Testissä saa ylläolevan kuvion lisäksi parisivuisen analyysin omasta persoonallisuustyypistään, ja kyllä minä siitä itseni tunnistin.

Löytyykö blogin seuraajista kaimojani? Tiedätkö sinä millainen oikein olet tyypiltäsi? 🙂

Testin etusivulle KLIKS

10 kommenttia artikkeliin ”Olen ESFJ”

 1. Enpä ole ennen tällaista testiä tehnyt. Tulos oli Konsuli; 76% ekstrovertti, 76% realistinen, 71% periaatekeskeinen, 81% suunnitteleva, 85% määrätietoinen. Tein ihan reippaalla vauhdilla enkä jäänyt pohtimaan hienosäätöjä. Kuvastaako sekin luonnettani.. en hirveästi jää miettimään esim. jotain tapahtumia ja pyörittele jonkun sanomisia tyyliin ’mitähän mahtoi tarkoittaa’. Katson yleensä eteen päin, suunnittelen jo huomista tai matkoja ;),
  jos ymmärrät mitä tarkoitan, heh. Ihan kiva juttu ja kiitos, kun kirjoitit tästä ja laitoit linkin testiin!

  Vastaa
  • Ainakin yksi kaima siis on, Konsuli. Taisi olla käyttäytymisdimensioitkin aika samat? – Ymmärrän kylllä oikein helposti tuon itseluonnehdintasi. Voin allekirjoittaa omalta osaltani. 🙂

   Pehtoorin tulos oli Johtaja, ja käyttäytymisdimensionsa on ESTJ Siinä missä minun päätöksentekoni perustuu paljolti tunteisiin, hänen päätöksentekonsa on ”looginen”. Arvelisin, että tämä on myös sukupuolittunut jako yleensäkin. Ja ”ekstroverttius” ei ollut noin isoissa lukemissa kuin minun.

   Onhan tälllainenkin testi mukava itsetuntemuksen lisääjä – selittää omiakin päätökseiä ja tuntemuksia.

   Vastaa
 2. Tässä versiossa tuli ” puolustaja”. Työssäni minusta tehtiin myös muutama persoonallisuustesti. Ei niidenkään tulos kovin paljon tästä eriytynyt.

  Vastaa
  • Siis 3 – 1 – 1 on tuloksensa täällä julkistaneiden jakauma. Kertooko se Tuulestatemmatun lukijoiden jakaumasta enemmänkin? – Ekstroverttejä, tunteella eläjiä enin osa seuraajista? Vai onkohan se niin, että muut kuin konsulit eivät julkaisemiseen halua ryhtyä? 🙂

   Minustakin tällaiset ei-huuhaa testit ovat kertovia, ymmärrettäväksi tekeviä, kiinnostavia…

   Vastaa
  • Oleppas hyvä vain, Puolustaja. Teidän ”heimoa” taitaa olla pieni osa suomalaisista. Mukava edes vähän ”oppia tuntemaan” nimimerkkien takana olevia Tuulestatemmatun seuraajia. 🙂

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.